Helft Nederlanders ontevreden over informatie zorgstelsel

Zorgkiezer.nl

AMSTERDAM- Bijna vijftig procent van de Nederlandse bevolking vind dat ze onvoldoende geïnformeerd is over de invoering van de nieuwe zorgverzekering. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door ZorgKiezer.nl. Van de ondervraagden geeft bovendien 52 procent aan zijn keuze voor een nieuwe zorgverzekering nog niet te hebben bepaald, terwijl een ruime meerderheid (57 procent) dit uiterlijk voor de kerst geregeld wil hebben. Deze week moesten zorgverzekeraars een aanbod doen aan hun klanten. Om consumenten bewust te maken van het feit dat er echt wel wat te kiezen valt start ZorgKiezer.nl volgende week een landelijke bustournee.

Uit het onderzoek blijkt verder dat een groot deel van de Nederlandse bevolking (67 procent) er serieus over denkt zich bij een collectief aan te melden. Door bij een collectief aan te melden kan een korting van zo'n vijf a tien procent worden bedongen op de premie voor de zorgverzekering. Bij de keuze voor een nieuwe zorgverzekeraar geeft 42 procent van de ondervraagden aan dat de prijs het belangrijkste argument is, 58 procent zegt de service, dekking en voorwaarden belangrijker te vinden dan de prijs.

Peter Ruys van Zorgkiezer.nl: 'Dit zijn natuurlijk duidelijke conclusies. Deze cijfers tonen aan dat er nog veel moet gebeuren. Volgende week is beslissend, de mensen willen het voor kerst geregeld hebben. Wij gaan met een bus het land in om de mensen duidelijk te maken dat er echt wat te kiezen valt. En als jij niet kiest voor een zorgverzekeraar, kiest de zorgverzekeraar jou. En dat dat niet altijd de beste keuze is lijkt me duidelijk.'

Over ZorgKiezer.nl
ZorgKiezer.nl is de onafhankelijke site voor zorg en ziektekosten. Op de site staat een overzicht van alle zorginstellingen met specialismen en wachtlijsten en alle zorgverzekeraars met polissen en premies. ZorgKiezer.nl is een initiatief van DGN Publishers, de makers van DeGoedkoopsteNotaris.nl, die al 5 jaar werken aan het creëren van transparantie via internet.

Einde kopij

Voor vragen over het onderzoek en het persbericht kunt U contact opnemen met Peter Ruys van Zorgkiezer.nl via 020- 616 82 00 of 06- 5355 5857 of via pers@zorgkiezer.nl