BredeSchoolNet


Jongerenproject Eindhoven wint sportprijs

Het sportproject Kronehoef uit Eindhoven is een echte voor/door jongerenonderneming. En het heeft een positieve uitwerking op de buurt. Zo win je de Richard Krajicek Foundation Award.

De Richard Krajicek Foundation Award is een prijs voor sportieve activiteiten die meer zijn dan sport alleen. Kronehoef Eindhoven won de eerste prijs omdat in deze wijk jongeren betrokken met succes betrokken zijn bij een sportproject en tegelijk bij het bestrijden van overlast en gevoelens van onveiligheid in de wijk.

De 1 e prijs is een bedrag van EUR 10.000,-.
De 2 e prijs ( EUR 5.000,-) ging naar Sportmix, Deventer . De 3 e prijs ( EUR 2.500,-) naar het Sportproject voor asieljongeren, Amsterdam .
Stimuleringsprijzen ( EUR 1.000,-) kregen Jonge vrouwen in beweging, uit Rotterdam Delfshaven , SkateJam uit Delft en Tennisvereniging Alexanderstad, Rotterdam .

De Richard Krajicek Foundation Award is ingesteld in 2004, het Europees jaar van Opvoeding door Sport. Het is een initiatief van de ministeries van VWS en OCW. Voor de prijsvraag komen bestaande, lokale projecten en activiteiten op het gebied van opvoeding door sport in aanmerking. De projecten moeten zich richten op (risico)jeugd en/of hun opvoeders. Verder moeten de projecten aansluiten bij de speerpunten Opvoeding door Sport: waarden en normen, gezondheid en maatschappelijke integratie. De organisatie is in handen van de Richard Krajicek Foundation, het expertisecentrum Brede School / NIZW Jeugd en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen / NISB.

Meer info over de projecten: www.bredeschoolnizw.nl , kijk voor beschrijvingen van de projecten onder de knop praktijk'.