Dienstenbond CNV

Periodiek overleg VGZ-IZA
16-12-2005

Onlangs hebben we weer periodiek overleg gehad met uw werkgever. We hebben onder andere gesproken over de extra werkdruk als gevolg van invoering van de basisverzekering, de fusie tussen VGZ-IZA en Trias en de vakbondscontributie.

Invoering van de basisverzekering
Als gevolg van de invoering van de basisverzekering en de invoering van het nieuwe software pakket kan het zijn dat uw werkgever op dit moment een extra beroep op u doet. In de meeste gevallen zal overwerk in overleg tussen u en uw leidinggevende plaatsvinden. Medewerkers van 50 jaar of ouder kunnen niet verplicht worden om overwerk te verrichten. Op vrijwillige basis kan dit uiteraard wel. Uw werkgever heeft toegezegd dat zij in de periode van 1 september 2005 tot en met 30 juni 2006, in afwijking van het reguliere beleid de extra kosten aan kinderopvang, vanwege overwerk, voor 100% zal vergoeden na overlegging van de aparte nota voor kinderopvang. Ook de eventueel gemaakte extra reiskosten zullen conform CAO worden vergoed.

Trias
Per 1 juli 2006 zal Trias in de juridische structuur worden opgenomen en onder de topcoöperatie gaan vallen. De komende jaren zal verder worden geïntegreerd. Op dit moment vindt al wel een samenwerking plaats tussen de beide HRM-afdelingen, waarbij sprake is van afstemming van beleid en uitwisseling van vacatures. Tevens wordt getracht om tot een gezamenlijke missie-visie-strategie te komen. De harmonisatie van arbeidsvoorwaarden van personeel staat pas voor 2008 op de agenda.

Vakbondscontributie
Vanuit de CAO Zorgverzekeraars is de afspraak gemaakt dat uw werkgever uw vakbondscontributie kan inhouden op uw brutosalaris. VGZ-IZA heeft aangegeven dit vanaf 1 januari 2006 te willen faciliteren. U kunt in het arbeidsvoorwaardenkeuzesysteem aangeven dat u de vakbondscontributie bruto van uw salaris wil laten inhouden. Aan het eind van het jaar krijgt u van de CNV Dienstenbond een overzicht van de door u betaalde contributie, deze factuur kunt u dan aan uw werkgever overleggen.

Levensloopregeling
Uw werkgever is nog met verschillende partijen in onderhandeling over de uitvoering van de levensloopregeling. Zodra de regeling en uitvoerder bij uw werkgever bekend zijn, zal zij u informeren.

Tot zover de hoofdpunten uit ons overleg met uw werkgever. Indien u vragen of opmerkingen heeft kunt u deze stellen bij uw bestuurder Carmen Scheuneman via telefoon 040-211 66 74 of via e-mail: c.scheuneman@cnvdibo.nl.