Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 16 december

Alkmaar 16-12-2005 - 14.00 uur

Onderzoek naar vernielingen op Texel nagenoeg afgerond

Den Burg, donderdag 15 december 2005.

De politie op Texel heeft het onderzoek naar de vernielingen aan de gebouwen van de Scholengemeenschap in Den Burg nagenoeg afgerond. Tijdens het onderzoek werden 14 personen aangehouden en verhoord. Twaalf daarvan bleken een aandeel te hebben in de vernielingen. Daarnaast bleek een groot aantal van hen betrokken te zijn geweest bij andere vernielingen, baldadigheden en openlijke geweldplegingen op verschillende plaatsen op het eiland.

In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 december 2005 werd een groot aantal vernielingen gepleegd aan het schoolgebouw aan de Emmalaan. Er werden tientallen ramen stuk gegooid. Ook in het gebouw werden de nodige vernielingen gepleegd. Door het hele schoolgebouw werd gereedschap gevonden dat elders uit de school was weggenomen. Er werden slechts enkele zaken vermist.

Het werd al snel duidelijk dat de vernielingen door een grote groep jongeren waren gepleegd. Tussen afgelopen maandag en donderdag werden in totaal veertien Texelse jongens in de leeftijden van 14 tot 18 jaar aangehouden en gehoord. Twaalf daarvan bleken verantwoordelijk voor de vernielingen aan de school. Daarnaast bekenden verschillende jongens hun betrokkenheid bij een groot aantal vernielingen, graffitys, baldadigheden en openlijke geweldplegingen. Deze misdrijven vonden plaats in de periode van 1 november tot 10 december op verschillende plaatsen op het eiland.

De leiding van het onderzoek geeft aan dat het onderzoek, op een aantal administratieve handelingen na is afgerond. Er worden geen aanhoudingen meer verwacht. Alle betrokkenen zullen zich binnen afzienbare tijd moeten verantwoorden bij de rechter of krijgen een HALT-straf.

Verkeerscontroles

Alkmaar, donderdag 15 december 2005.

Donderdag werden op de Vondelstraat, Koelmalaan en Kruseman van Eltenweg verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden in totaal 55 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen. Het hoogst scoorden het overschrijden van de maximumsnelheid (20). De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u. Vijftien bestuurder werden bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de veiligheidsgordel. Aan het eind van de middag werd ook gecontroleerd op het voeren van verlichting. Van 16 fietsers bleek de verlichting niet in orde te zijn. De overige overtreding hadden betrekking op het niet dragen van een held en het telefoneren zonder gebruik te maken van een handsfree-set.

Egmond-Binnen, donderdag 15 december 2005.

Donderdagmorgen werden een snelheidscontrole gehouden op de Herenweg. Tijdens deze controle werden 24 bestuurder bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u. Naast de snelheidsovertredingen werden nog 6 bestuurders bekeurd omdat zij geen gebruikt maakten van de veiligheidsgordel.

Akersloot, donderdag 15 december 2005.

Op De Boekel werd een snelheidscontrole gehouden. Ter plaats geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Van de 585 gecontroleerde voertuigen reden er 120 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u.

Diefstal auto.

Zwaag, donderdag 15 december 2005.

Donderdagmiddag omstreeks 14.30 uur is een personenauto gestolen vanaf De Compagnie. De bestuurster had haar auto voor een bedrijf geparkeerd en liep even naar binnen. Toen zij kort daarop terug kwam bleek de auto te zijn verdwenen. Het gaat om een auto van het merk Mitsubishi, type Colt. De auto is grijs van kleur en voorzien van het kenteken RB-57-RT.

Vuurwapen aangetroffen in woning.

Den Burg, donderdag 15 december 2005.

Naar aanleiding van een binnengekomen anonieme tip dat er mogelijk een vuurwapen aanwezig zou zijn in een woning aan de Buytengors, stelde de politie een onderzoek in die woning. In het weekend was de politie ook al in de woning geweest omdat de bewoner, die in geestelijke nood verkeerde, een groot aantal goederen had vernield. Nadat de bewoner was geïnformeerd over de komst van de politie overhandigde hij een pistool met een aantal patronen. Deze goederen zijn in beslag genomen. De bewoner is aangehouden en later, na verhoor weer in vrijheid gesteld. In verband met het wapenbezit zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.

Sieraden en geld uit woning gestolen.

Heerhugowaard, donderdag 15 december 2005.

Donderdag tussen 11.00 en 21.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Middenweg. Men kwam in het huis door het open wrikken van een raam die op een kier stond. Wat er precies is weggenomen is op dit moment nog niet bekend. In ieder geval mist de bewoner aantal sieraden en geld.

Geluidsinstallatie gestolen uit woning.

Wervershoof, donderdag 15 december 2005.

Donderdagavond tussen 19.25 en 23.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Raiffeisenlaan. Men kwam in het huis door het vernielen van de sluiting van een raam. Vanuit de woning werden geluidsinstallatie weggenomen. Ook mist de bewoner een mobiele telefoon en een acculader.

Onderdelen van computers gestolen uit schoolgebouw.

Alkmaar, vrijdag 16 december 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag zagen surveillerende agenten dat een raam van een schoolgebouw aan de Drechterwaard was vernield. Bij nader onderzoek bleek dat er was ingebroken. In verschillende lokalen waren een groot aantal computerkasten opengebroken. Vanuit de computers werden verschillende onderdelen weggenomen. Naast het wegnemen van goederen vernielden de inbrekers een flink aantal binnendeuren in het gebouw.

Laatst gewijzigd 16-12-2005 14:01 | © Politie Noord-Holland Noord |