NOC*NSF


Nominaties en kwalificaties Torino 2006

Langebaanschaatsen

De Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KSNB) heeft de langebaanschaatsers Ireen Wüst (1500 m), Paulien van Deutekom (1500 m), Jan Bos (1500 m) en Marja Vis (3000 m) voorgedragen voor nominatie. NOC*NSF heeft besloten het voorstel tot nominatie over te nemen.

Een nominatie wordt niet vanzelfsprekend omgezet in kwalificatie voor de Olympische Spelen van Turijn 2006. Daarvoor moeten de genomineerde atleten vormbehoud aantonen volgens de gemaakte afspraken tussen de betrokken bond en NOC*NSF.

Snowboard

Daarnaast heeft de Nederlandse Ski Vereniging een voorstel tot kwalificatie ingediend voor de snowboardster Cheryl Maas, onderdeel half-pipe. NOC*NSF heeft besloten om de voordracht over te nemen en Maas te kwalificeren voor deelname aan de Olympische Winter Spelen Torio 2006.

Bobslee

Voorts heeft de Bob en Slee Bond Nederland (BSBN) piloot Arend Glas voorgedragen voor kwalificatie. NOC*NSF heeft besloten de voordracht over te nemen en Glas voor het onderdeel viermansbob te kwalificeren voor de Olympische Winter Spelen Torino 2006.

(16 december 2005)