IBM

Nieuws

VolkerWessels besteedt complete IT server infrastructuur uit aan IBM

VolkerWessels zal hiermee haar ICT kosten kunnen reduceren en flexibiliseren, de gehele IT-omgeving en -processen professionaliseren en tevens sneller en efficiënter nieuwe IT-oplossingen kunnen invoeren voor haar zakelijke processen.

VolkerWessels heeft voor IBM gekozen om haar innovatieve technologie en oplossingen. Vanuit één punt kan met een kleine staf veel slagvaardiger worden geopereerd en zijn de kosten meer onder controle. Andere voordelen die een rol spelen bij deze outsourcingsovereenkomst:


* Kostenreductie en transparantie

* Verbeterde beveiliging van gegevens (centralisatie van data, back-up en gebruikersbeheer)

* Verbeterde performance door vernieuwing infrastructuur
* Verbeterde flexibiliteit (door uniforme werkplek en softwaredistributie locatie onafhankelijk).

De Bouw, Installatie en Engineering sector is een strategisch marktgebied voor IBM. Door toenemende standaardisatie wordt het steeds interessanter voor organisaties in deze sector om van de schaalgrootte van IBM gebruik te maken. Door het uitbesteden van de IT kan de organisatie zich meer concentreren op haar core business. Het opnieuw dienstbaar maken van de IT aan het bouwproces, stelt hun in staat om zich te kunnen focussen op zaken waar ze goed in zijn, namelijk ontwerpen, bouwen en installeren.

Ton Beekman, Lid Raad van Bestuur, VolkerWessels: VolkerWessels ontwikkelt voor zijn opdrachtgevers innovatieve oplossingen in de bouw en infrastructuur. Deze oplossingen worden ondersteund door technologieën op gebied van ICT. VolkerWessels heeft met IBM Global Services een innovatieve ICT-partner waarmee we nog slagvaardiger naar onze klanten zijn en ons onderscheidend vermogen verder uit kunnen bouwen.

Ron de Mos, Vice President, IBM Global Services België, Nederland en Luxemburg: "Door de integratie van innovatieve technologieën helpt IBM klanten business transformaties door te voeren en een ´on demand´ bedrijf te worden. IBM is bijzonder trots dat ze met Volker Wessels Stevin samenwerken om de slagvaardigheid en het concurrerende vermogen van VWS in de markt gezamenlijk te verhogen".

Over VolkerWessels
VolkerWessels is een bouwconcern dat zich richt op het ontwerpen, ontwikkelen, realiseren en beheren van bouwprojecten. In totaal geven binnen het concern ruim 16.000 medewerkers (in ongeveer 125 werkmaatschappijen) dagelijks invulling aan het thema Samen bouwen aan wonen, werken en mobiliteit. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Nederland. Ook zijn er vestigingen in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada.

Over IBM
Als s werelds grootste en meest innovatieve ICT bedrijf biedt IBM oplossingen aan ondernemingen om innovatie, efficiency en effectiviteit te realiseren. IBMs on demand strategie richt zich op integratie van alle bedrijfsprocessen met toeleveranciers, klanten en partners waardoor adequaat kan worden geanticipeerd op ontwikkelingen in de markt. Samen met haar Business Partners biedt IBM geïntegreerde, flexibele oplossingen; zakelijk advies, hosten van infrastructuur, technologieontwerp, trainingen en een compleet scala aan computerapparatuur, programmatuur en bijbehorende diensten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Gerjan Vasse
IBM Corporate Communications
Tel: 06 202 263 56
E-mail: gerjan_vasse@nl.ibm.com