Politiebond ACP

Premie zorgverzekering roept vragen op In de afgelopen dagen hebben al onze leden de aanbieding voor de nieuwe zorgverzekering van CZ ontvangen. Zoals bekend gaat het om de PolitieZorgPolis (PZP). Ondanks dat bij de leden al veel informatie bekend is, ontvangen wij vragen over de premies van de PZP en de gevolgen daarvan voor de individuele situatie van de vragensteller.

Dat er na het ontvangen van de PZP onrust en vragen ontstaan over de premies en voorwaarden van de nieuwe zorgverzekeringswet begrijpen wij. Hoe die premie van de nieuwe zorgverzekering voor één ieder individueel uitpakt is voor de ACP niet in zijn algemeenheid aan te geven. Dit wordt veroorzaakt door het ingewikkelde systeem van ziektekostenberekeningen in de nieuwe zorgverzekeringswet en de veranderende positie van bijvoorbeeld de kinderen.

Het kabinet heeft onder aanvoering van minister Hoogervorst beslist dat er een nieuw zorgstelsel wordt ingevoerd. Hier is veel informatie over beschikbaar. Als gevolg van dit kabinetsbeleid hebben alle Nederlanders te maken met aanmerkelijk hogere premies voor hun ziektekostenpolis van 2006. Afhankelijk van de gezinssituatie kan dat bedrag flink oplopen. Om nu toch bij benadering een berekening te maken van uw kosten voor de zorgverzekering geven wij u daarom een aantal handreikingen. Als u voor u eigen situatie een inschatting maakt wat voor u van toepassing is, dan kunt u met de aanbieding van de PZP in grote lijnen berekenen wat de gevolgen zijn.

Let voor het maken van een juiste inschatting van de kosten op de volgende zaken:
1. Wat is de samenstelling van mijn leefsituatie? 2. Heeft u een (werkende)partner?
3. Heeft u kinderen onder de 18 jaar?
4. Heeft u studerende kinderen in de leeftijd van 18 tot 27 jaar? 5. Heeft u op grond van het "gezinsinkomen" recht op de zorgtoeslag? Lees verder
6. Wat betaalt u op dit moment aan premie voor de DGVP? 7. Komt u in aanmerking voor de distorsie-toeslag of compensatieregeling in de CAO 2005-2007? Lees verder 8. In de premie van de DGVP wordt rekening gehouden met een gedeeltelijke vergoeding voor tal van zaken (in de PZP: heet dat "eigen risico"). De gemiddelde verzekerde heeft ongeveer 200,- eigen bijdrage in de premie voor het DGVP. De premie voor de PZP met ditzelfde bedrag aan eigen risico komt dus het meest overeen met het gemiddelde eigen risico in de DGVP. 9. Wilt u meer informatie over wie de nominale premie moet betalen en wat de werkgever voor premies betaalt? Lees verder

Voor nadere informatie over de PolitieZorgPolis kunt u telefonisch contact opnemen met CZ.

Telefoon: 013 594 90 50.

Op werkdagen bereikbaar van 08.30 20.00 uur

Op zaterdagen (tot 17 februari) van 09.00 uur tot 13.00 uur.