Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 16 december 2005

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: Aan de Ginnekenstraat is donderdagmiddag een 33-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man staat bij politie en justitie bekend als veelpleger. Bij het verlaten van een schoenenwinkel door de Bredanaar ging het alarm af. Onder zijn jas troffen personeelsleden een paar niet betaalde schoenen aan. De gewaarschuwde politie hield de man aan en bracht hem over naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld.

Man zwaar gewond bij verkeersongeval

BAARLE-NASSAU: Bij een verkeersongeval aan de Groot Bedaf is donderdagavond een 18-jarige inwoner van het Belgische Poppel zwaar gewond geraakt. De man reed rond 18:10 uur over Groot Bedaf in de richting Poppel en stond door nog onbekende oorzaak stil op de rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer. Een 40-jarige inwoner van Chaam kwam uit de richting Poppel gereden en reed met zijn auto frontaal in de flank van de stilstaande auto. De brandweer heeft de Belg uit de auto moeten bevrijden. Met hersenletsel is de man door een ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg. De ambulance kreeg hierbij begeleiding van politie escorte. Medewerkers van de Verkeers Ongevallen Analyse van de politie Midden en West-Brabant heeft op de plaats van het ongeval een onderzoek ingesteld. In de loop van vrijdag zijn technische rechercheurs verder gegaan met het sporenonderzoek. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval en is op zoek naar getuigen van het ongeval. Zij kunnen via het algemeen politienummer in contact komen met de politie van het team Breda Zuidoost. De politie is specifiek op zoek naar een automobilist die kort voor het ongeval voor het slachtoffer reed. De brandweer van Baarle Nassau heeft bij de invallende duisternis het onderzoek ondersteund met het verzorgen van verlichting.

Politie houdt drie verdachten aan na openlijke geweldpleging en bedreiging met wapens

BREDA: De politie heeft donderdagavond drie inwoners van Breda aangehouden. Het drietal van 15, 15 en 13 jaar, wordt verdacht van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging, waarbij ook nog gedreigd is met een nepvuurwapen en een mes. Rond 20:29 uur kwam het aan de Lage Kant tot een treffen tussen het drietal en een 14-jarige jongen uit Breda. Aanleiding was een woordenwisseling tussen de leeftijdsgenoten eerder op de dag. Een van de jongens uit het drietal bedreigde de jongen met een vuurwapen en een mes. Vervolgens gaven zij het slachtoffer enkele rake klappen tegen zijn hoofd. De 14-jarige jongen heeft zich in het ziekenhuis laten onderzoeken door een arts, die een hersenschudding en enkele kneuzingen constateerde. De politie haalde de drie verdachten thuis op en heeft ze voor verhoor ingesloten. De politie onderzoekt wat hun aandeel is geweest bij de mishandeling en bedreiging. Bij de 13-jarige jongen werd thuis een nepvuurwapen in beslag genomen. Bij zijn 15-jarige vriend werd een mes aangetroffen.

Geen overtredingen bij alcoholcontrole: 85 bestuurders gecontroleerd

ZEVENBERGEN/KLUNDERT: Bij een alcoholcontrole donderdagavond tussen 19:00 en 22:00 uur aan de Kerkhofweg in Zevenbergen heeft de politie 60 automobilisten de blaastest afgenomen. In deze periode werden aan de Oliemolenstraat in Klundert 25 bestuurders gecontroleerd. Niemand bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Burgers reageerden erg positief op de alcoholcontrole in de dorpen.

Bijna 7800 automobilisten gecontroleerd op snelheid

BREDA: Aan de Tilburgseweg heeft de politie donderdag 7789 automobilisten gecontroleerd op naleving van de ter plaatse geldende maximum snelheid van 50 km/u. Eén op de zeven gecontroleerde bestuurders reed te hard. De 1152 auto eigenaren krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.

Bredanaar aangehouden na mishandeling ex-vriendin

BREDA: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 46-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 30-jarige ex-vriendin. Afgelopen nacht kwam het tweetal elkaar tegen in de stad. De Bredanaar is met de vrouw mee naar haar woning gegaan in het centrum van Breda. Daar kreeg het voormalige paar ruzie, waarbij de vrouw werd mishandeld en een deel van haar huisraad werd vernield. De politie hield de man later in de nacht aan in zijn woning. Hij is in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor verstoring openbare orde

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag is aan de Havermarkt een 22-jarige inwoner van Chaam aangehouden. De man was rond 02:15 uur betrokken geweest bij een vechtpartij tussen twee groepen van ieder vier man aan de Havermarkt. Toen de politie ter plaatse kwam werd er geen aangifte gedaan en werd niet duidelijk wat er zich had afgespeeld. De man uit Chaam wilde echter keer op keer opnieuw de confrontatie aangaan. Ook na herhaalde waarschuwingen van agenten. Dat kwam hem uiteindelijk op een arrestatie te staan. Met een proces-verbaal voor verstoring van de openbare orde is hij in de loop van de nacht heengezonden.

Man aangehouden na niet voldoen aan politiebevel

BREDA: Een 36-jarige inwoner van Groningen werd rond 02:45 uur aangehouden. De man gedroeg zich aan de deur van een café aan de Reigerstraat vervelend en was in verband met zijn dronken toestand ook al bij andere horecagelegenheden geweigerd. Op vordering van de politie maakte hij zich niet uit de voeten en werd daarom aangehouden. Met een proces-verbaal mocht hij later in de nacht naar huis.

Politie houdt man aan na uitdelen koopstoot aan portier

BREDA: De politie heeft vrijdagmorgen een 22-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man mishandelde rond 04:00 uur een portier van een café aan de Reigerstraat. Kort daarvoor vernielde de man een verboden toegangsbordje in de kroeg. Toen een portier wilde bemiddelen over de schade kreeg hij van de Bredanaar een kopstoot en werd hij in zijn vinger gebeten. De gewaarschuwde politie hield de man aan en heeft hem voor nader onderzoek ingesloten.

Politie houdt verlichtingscontrole: 33 bekeuringen

BREDA/ZUNDERT/ULVENHOUT/ZEVENBERGEN: De politie heeft vrijdagmorgen verlichtingscontroles gehouden. In totaal trokken agenten 23 keer hun bonnenboekje om een bekeuring uit te schrijven. Aan de Sophiastraat en de Lovensdijkstraat in Breda gingen 18 fietsers zonder licht op hun rijwiel op de bon. In Zundert werden zeven bekeuringen aan fietsers en 4 aan automobilisten uitgeschreven: drie voor defecte dimlichten en 1 voor het gebruik van de mistlamp. De politie van team Moerdijk schreef vrijdagmorgen aan de Westrand en Keeneweg 3 bekeuringen uit omdat geen verlichting aanwezig was op de fiets. Een automobilist ging op de bon omdat hij in een verboden rijrichting een straat inreed.

Politie houdt man aan na bedreiging doktersassistente

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag een 32-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man bedreigde rond 17:00 uur telefonisch een assistente van een Bredase huisarts. De man was in verband met eerdere bedreigingen niet meer welkom bij de arts. Korte tijd na het telefoontje verscheen hij op de artsenpraktijk in de wijk Princenhage. De huisarts belde vervolgens de politie. Agenten hielden de man buiten aan. Hij is in verzekering gesteld.

Eekhoornbuxus gestolen uit achtertuin

ZEVENBERGEN: In de nacht van donderdag op vrijdag is uit een achtertuin van een woning aan de Arkelhof een 1,50 meter hoge buxusplant gestolen. De buxus was geknipt in de vorm van een eekhoorn en staat in een oranjekleurige bloempot. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Auteur: Henk Snepvangers