Persberichten vrijdag 16 december

's-Hertogenbosch 16-12-2005

Man met drugs aangehouden
s-Hertogenbosch
Op de Karrenstraat heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 25-jarige man uit Schijndel aangehouden voor drugsbezit. De man had in een uitgaansgelegenheid cocaïne gebruikt. Toen de politie ter plaatse kwam en de man fouilleerde, viel er een gripzakje met wit poeder (vermoedelijk cocaïne) uit zijn broekzak. De man is ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat. De drugs is in beslag genomen.

Onder invloed
Drunen
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 34-jarige man aangehouden op de Kastanjelaan West in Drunen. De man was onder invloed van alcohol en zijn auto bleek niet verzekerd te zijn. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Overlast van de dronkenschap
s-Hertogenbosch
Op het Stationsplein heeft de politie donderdagavond in de Burger King een 44-jarige man uit Berlicum aangehouden. De man was dronken en zat binnen bier te drinken, wat daar verboden is. Toen de eigenaar de man vorderde te vertrekken, weigerde hij dit. De politie heeft de man aangehouden voor lokaalvredebreuk en overlast van de dronkenschap. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij is ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat.
Iets eerder op de avond werd op de Hinthamerstraat een 17-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden voor openbare dronkenschap. Ook zij werd ingesloten in het politiebureau.

Boete niet betaald
s-Hertogenbosch
Op het Stationsplein trof de politie donderdagavond een 44-jarige Bosschenaar die nog een boete open had staan van 103,13 euro of zeven dagen zitten. De man is ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat.
Tevens werd een 22-jarige Bosschenaar ingesloten die nog een straf van 57 dagen moest uitzitten.

Te diep in het glaasje gekeken
Boxtel

- De politie heeft donderdagavond tegen middernacht een 25-jarige man uit Boxtel aangehouden op de Sint Sebastiaanstraat in zijn woonplaats. De man had teveel alcohol genuttigd om auto te rijden. Hierop ontving hij een bekeuring en een rijverbod. Hij is daarna heengezonden.
-----------
Schijndel Vrijdagnacht heeft de politie tijdens een surveillancedienst een 42-jarige inwoner van Schijndel aangehouden op de Bunderstraat in zijn woonplaats. De man had teveel alcohol genuttigd om auto te rijden. Omdat het niet de eerste keer was dat de man betrapt werd op het rijden onder invloed, is zijn auto in beslag genomen. Met een bekeuring en rijverbod is hij daarna heengezonden.
-----------
Sint Michielsgestel Diezelfde vrijdagnacht bleek bij een staandehouding op de Schijndelseweg in Sint Michielsgestel dat een 24-jarige inwoner van die plaats deelnam aan het verkeer terwijl hij te diep in het glaasje had gekeken. Hij is hierop aangehouden voor het rijden onder invloed. Later werd hij heengezonden met een bekeuring en een rijverbod.

Verkeersongeval met letsel
Berghem
Donderdagavond vond op de Hoessenboslaan, tussen de Maishof en Tarwestraat, buiten de bebouwde kom een eenzijdig ongeval plaats waarbij een 40-jarige motorrijder in zijn woonplaats gewond raakte. De motorrijder reed tegen een stilstaande trekker met oplegger aan en kwam ten val. De motorrijder brak hierbij zijn rib, kaak en pols en werd per ambulance naar het Bernhovenziekenhuis vervoerd.
-----------
Geffen Op de kruising Tolweg - Dorpstraat vond donderdagavond een aanrijding plaats tussen een fietser en auto, waarbij de 67-jarige fietser in zijn woonplaats gewond raakte. De fietser reed op de Dorpstraat en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan de van rechts komende 40-jarige automobiliste uit Geffen. De fietser kwam ten val en is met rugklachten per ambulance overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis.

-----------
Megen Op de kruising N329 Noord Zuid Herstraat Meerstraat heeft vanochtend een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een trekker met oplegger, waarbij de 34-jarige automobilist uit Megen lichtgewond raakte. De 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit Neerpelt reed over de N329 van Oss naar Megen. Hij wilde keren, maar toen de chauffeur achterwaarts de Herstraat in reed, botste de tegemoetkomende automobilist tegen de oplegger en raakte hierbij lichtgewond aan zijn hoofd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Zonder identificatiebewijs
Cuijk

- Donderdagavond heeft de politie op de Wilhelminastraat in Cuijk een 22-jarige inwoner van Vleuten aangehouden. De man gedroeg zich verdacht. Toen hij werd aangesproken door de agenten kon hij zich niet identificeren. Hierop is hij bekeurd en na verhoor heengezonden.

Fietsendieven aangehouden
Haps
De politie heeft donderdagavond op de Oeffeltseweg in Haps twee verdachten van fietsdiefstal aangehouden. De mannen (20 en 26 jaar) zonder bekende woon- of verblijfplaats vielen de politieagenten op toen zij in hun surveillanceauto de oprit van de A-73 opreden. De mannen bevonden zich op de oprit terwijl het niet is toegestaan om daar te wandelen dan wel te fietsen. Toen de mannen werden aangesproken, bleken ze een fiets bij zich te hebben met een opengebroken slot. De 26-jarige man werd hierop direct aangehouden. De 20-jarige man probeerde te ontkomen, maar kon door toegesnelde agenten eveneens worden aangehouden. Beide mannen zijn ingesloten. De eigenaar van de fiets heeft inmiddels aangifte gedaan.