Politie Limburg-Noord

Politie schrijft 3951 boetes uit bij verkeerscontroles
Datum: 16-12-2005
Tijd bericht: 14:41
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft in de week van 9 t/m 16 december in totaal 81971 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn in de afgelopen week 3951 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

In het politiedistrict Venlo:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 21725 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 1893 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Baarlo, Belfeld, Koningslust en Venlo. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op de Kaldenkerkerweg in Venlo: een automobilist reed daar 159 km/u waar 50 km/u de limiet is.

33 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. Hiervan zijn 25 bestuurders geverbaliseerd voor het niet dragen van de autogordel.

In het politiedistrict Roermond:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 22356 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 1352 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Echt, Koningsbosch, Reuver en Roermond. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op de Prinsenbaan in Koningsbosch: een automobilist reed daar 112 km/u waar 50 km/u de limiet is.

59 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. Hiervan zijn 26 bestuurders geverbaliseerd voor het niet dragen van de autogordel.

In het politiedistrict Weert:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 35437 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 484 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Nederweert, Roggel en Weert. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op Ringbaan Noord in Weert: een automobilist reed daar 97 km/u waar 70 km/u de limiet is.

55 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. Hiervan zijn 20 bestuurders geverbaliseerd voor het niet dragen van de autogordel.

In het politiedistrict Venray:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 2273 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 222 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Siebengewald en Venray. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op de Midden Peelweg in America: een automobilist reed daar 131 km/u waar 80 km/u de limiet is.

27 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 19 bestuurders hiervan zijn geverbaliseerd voor het niet dragen van de autogordel.