Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

16 december 2005

Onderwerp: politie zoekt getuigen ernstige aanrijding

De politie zoekt getuigen van een aanrijding die vrijdagochtend plaats vond op de Lievelderweg in Lichtenvoorde. Bij de aanrijding raakten een bromfietser en fietser zwaar gewond.

De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding die vrijdagmorgen (16/12) rond 06.45 uur plaats vond op de Lievelderweg. Een 17-jarige jongen uit Lichtenvoorde reed met z'n bromfiets richting de Marconistraat. Bij het inhalen van twee naast elkaar rijdende fietsers, raakte hij de buitenste en kwam ten val. Hierbij kwam hij op de rijbaan van de Lievelderweg terecht. Een hem naderende 31-jarige automobilist uit Lichtenvoorde kon de jongen niet meer ontwijken. De fietser, een 53-jarige plaatsgenoot bleek ook zwaar gewond geraakt te zijn en beide slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede.

De politie zoekt contact met mensen die vóór de aanrijding de fietsers en bromfietser hebben zien rijden en die mogelijk meer duidelijk kunnen verschaffen over de aanrijding. Natuurlijk wil zij ook in contact komen met mensen die de aanrijding hebben zien gebeuren. Zij kunnen bellen met het team Oost-Gelre via 0900 - 8844.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --