Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

16 december 2005

't Harde - 16 bestuurders in overtreding De politie heeft op donderdagmorgen (15/12) een verkeerscontrole op de Eperweg gehouden ism de Koninklijke Marechaussee, Inspectie Verkeer en Waterstaat, BTO en de ANWB. Aan 16 bestuurders moest een boete worden uitgereikt voor de volgende overtredingen: - 4x niet werkende remverlichting - 1x onnodig voeren van mistverlichting - 1x onjuist voeren kentekenplaat (aanhangwagen) - 1x versleten band - 1x onjuist bevestigde losbreekreminrichting - 4x niet kunnen tonen van rijbewijs - 1x rijden zonder geldig rijbewijs (BE) - 1x niet kunnen tonen van kentekenbewijs - 1x niet werkende richtingaanwijzer - 1x rijverbod van 9 uur ivm overtreding rijtijdenwet + boete van 220 Euro Tevens heeft een medewerker van de ANWB 11 auto's voorzien van nieuwe lampen. Omdat bij een aanhangwagen (met schaap) versleten wiellagers werden geconstateerd, moest deze worden afgekoppeld en later worden opgehaald door een autoambulance.

Ermelo - Auto total loss

Een 30-jarige automobilist uit Elspeet belandde donderdag (15/12) rond 19.25 uur tijdens een inhaalmanoeuvre met zijn wielen in de linkerberm, reed door in de berm en botste vervolgens tegen een boom. Het ongeval gebeurde op de Garderenseweg. Door de klap van de aanrijding schoof de achterzijde van de auto weer de rijbaan op waar net een 68-jarige automobilist uit Nunspeet passeerde. Er volgde een aanrijding waardoor ook de Nunspeter tegen een boom in de linkerberm botste. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij en de auto van de Elspeter werd total loss weggesleept. De andere auto had forse schade.

Ermelo - Auto in de sloot Een 34-jarige automobilist uit Ermelo belandde donderdag (15/12) rond 07.15 uur met zijn voertuig in de sloot langs de Spijkweg. Na passeren van een geparkeerde auto kwam hij op een weggedeelte dat besmeurd was met een dikke laag modder. De bestuurder raakte daardoor de macht over het stuur kwijt en gleed vervolgens de sloot in. De auto raakte beschadigd aan de rechterzijde en onderkant. Een grondwerkbedrijf was verantwoordelijk voor het gladde wegdek. Ze maakten het wegdek schoon en regelen de schadeafhandeling met de automobilist.

Heerde - Tasjesroof

Een 67-jarige fietsster uit Heerde werd op donderdag (15/12) rond 16.25 uur het slachtoffer van tasjesrovers. Nadat de vrouw geld had gepind op de Bonenburgerlaan reed ze richting de Schotkampseweg. Achter haar reden twee jongens op de fiets en toen ze de richting aangaf om een inrit in te rijden, kwam één van de jongens naast haar rijden en griste haar tas uit de fietsmand aan het stuur. De vrouw wist het vluchtende duo nog een eindje te volgen en moest het vervolgens opgeven. De tas werd later teruggevonden; alleen de portemonnee met inhoud was er uit verdwenen. Signalement daders: blanke huidskleur, leeftijd plm. 14 jaar, blond haar. Beiden droegen een rugtas. De politie zoekt getuigen van het voorval.

Nunspeet - Fietsers gesneden door automobilist

Twee fietsende tieners kwamen op dinsdag(13/12) rond15.40 uur op de Zeeweg ten val toen ze werden ingehaald en vervolgens gesneden door een onbekende automobilist. Door deze manoeuvre haakten de sturen in elkaar waardoor ze op de grond vielen. Eén jongen hield daar een kapotte broek aan over; beide fietsen raakten beschadigd. De politie zoekt contact met de onbekende bestuurder voor het afhandelen van de schade. Hij reed in donkere BMW, mogelijke kleur groen. De bestuurder kan zich melden via 0900 8844.

Nunspeet - Doorrijden na aanrijding Een 34-jarige vrouw uit Hulshorst parkeerde op vrijdag (16/12) tussen 09.30-10.00 uur haar auto op een parkeerterrein bij een supermarkt aan de Nijverheidsweg//Industrieweg. Toen ze bij haar auto terugkwam had de auto schade aan de rechterzijde van de achterbumper, vermoedelijk veroorzaakt door een andere auto. De politie zoek contact met de bestuurder van de onbekende auto alsmede getuigen van deze aanrijding via 0900 8844.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --