Gemeente Westerveld

6-12-2005
Betere verkeersveiligheid basisschool Wapserveen

Het college van B&W heeft besloten om de verkeersveiligheid ter hoogte van de openbare basisschool in Wapserveen te verbeteren. Met het begin en einde van de lessen ontstonden onoverzichtelijke en onveilige situaties bij de ingang van de school. Komend voorjaar start de uitvoering van de maatregelen.

Maatregelen
Besloten is om het parkeerterrein en de W. Dassenstraat van elkaar te scheiden door een heg. Hierdoor krijgt het parkeerterrein nog maar één in- en uitgang. Nu loopt de straat gewoon over in het parkeerterrein. De ingang van de school ligt tegenover het parkeerterrein.

Voor deze scheiding offert de gemeente een aantal parkeerplaatsen op. Deze komen terug op een andere locatie, ongeveer vijftig meter verderop op de W. Dassenstraat. Ook de glasbakken komen deze nieuwe parkeerplek. Tenslotte stelt de gemeente ter hoogte van de school een parkeerverbod. Hierdoor is er vrij zicht op en vanaf de uitgang van de school.

Samenspraak
De plannen zijn opgesteld in nauwe samenwerking met de verkeersouder en de directie van o.b.s Wapserveen. Daarnaast zijn de plannen besproken met de dorpsvereniging en andere instanties die regelmatig gebruik maken van het parkeerterrein, zoals de sportverenigingen en Stichting Welzijn Westerveld.