Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 16 december 2005

BERGEN OP ZOOM, 16 december 2005

Vrouw gewond bij aanrijding

DINTELOORD: Op donderdag 15 december reed een 25-jarige man uit Halsteren over de A29 ter hoogte van Dinteloord, komende uit de richting Fijnaart. Vermoedelijk zag hij de auto die voor hem reed te laat en er ontstond een aanrijding. Hierbij raakte de 51-jarige automobiliste uit Nieuw-Vossemeer van de weg en sloeg over de kop. De vrouw wist op eigen kracht uit haar auto te komen. Ze is met een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het Sint Franciscus ziekenhuis. Hier is de hoofdwond gehecht. De auto is total loss.

Twee jongemannen aangehouden na vernieling ruit

BERGEN OP ZOOM: Op donderdagavond 15 december kreeg de politie melding van vernieling van een ruit aan de Pastoor Lacrietstraat. Een buurtbewoner hoorde glasgerinkel en zag twee jongemannen weglopen. De 38-jarige man hield de twee aan en alarmeerde de politie. De politie bracht de twee 18-jarigen uit Bergen op Zoom over naar het politiebureau. De politie nam stenen in beslag die de jongens in hun bezit hadden. Donderdagavond zijn de verdachten ingesloten. Van de bejaarde bewoner van het betreffende pand is aangifte opgenomen van vernieling. De verdachten hebben vrijdag tijdens verhoor de vernieling toegegeven. Ook gaven ze toe al eerder ruiten van de woning te hebben vernield. De vernielingen vonden in de afgelopen weken plaats.

Politie onderzoekt snelkraak

OUDENBOSCH: Op donderdagavond 15 december omstreeks 19.15 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Ambachtenlaan. De daders forceerden een buitendeur van het pand. Omdat binnen een aantal deuren waren afgesloten vernielden ze vervolgens nog een buitendeur door er met een auto tegenaan te rijden. Er is een kluis met inhoud weggenomen. De politie stelt een sporenonderzoek in en heeft verschillende getuigen gehoord.

Jongen (17) aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

ROOSENDAAL: De politie zag op vrijdag 16 december omstreeks 01.00 uur een auto rijden op de Borchwerf en gaf de bestuurder een stopteken. De politie wilde de auto controleren en zag dat de bestuurder en een passagier van plaats verwisselde. Bij confrontatie met de verwisseling gaven de twee toe dat de passagier geen rijbewijs had. De 17-jarige jongen uit Roosendaal en de 20-jarige Roosendaler zijn hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de 17-jarige verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs.

Politie onderzoekt aangifte mishandeling

ROOSENDAAL: De politie heeft aangifte opgenomen van een 22-jarige vrouw uit Roosendaal. Op donderdagochtend 15 december is de vrouw bij het naar school brengen van haar kinderen in Roosendaal mishandeld. Ze werd bij de school opgewacht door vier, haar bekende, vrouwen. Deze hebben haar mishandeld. Vervolgens hebben de partijen elkaar over en weer geslagen. Uiteindelijk hebben de vrouwen de Roosendaalse ook bedreigd. De politie onderzoekt de zaak.

36 bekeuringen bij verlichtingscontrole

ROOSENDAAL: De politie controleerde op vrijdagochtend 16 december tussen 07.15 uur en 08.30 uur fietsverlichting aan de President Kennedylaan. Er 36 bekeuringen uitgedeeld voor het fietsen zonder goede fietsverlichting.

Auteur: Inge Rijgersberg