Vlaamse overheid

Vlaamse regering
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING VERGADERING VAN 16 DECEMBER

2005

Ondersteuning lokaal woonbeleid Tienen

De Vlaamse Regering heeft op voorstel van minister van Wonen Marino KEULEN het besluit goedgekeurd dat de cofinanciering mogelijk maakt van het Wooninfopunt Port- regio in Tienen.

Dit project betreft een experiment om het lokaal woonbeleid in plattelandsgemeenten met geringere bestuurskracht vorm te helpen geven.
Het wooninfopunt staat de lokale besturen en de burgers van de deelnemende gemeenten bij. Burgers kunnen in hun eigen gemeente terecht voor informatie, advies, doorverwijzing en begeleiding bij alle aspecten die met hun woonsituatie (bv. vergunningen, verbouwingen, premies, renovatie, huuraanbod, enzovoort) te maken hebben.

Het project Wooninfopunt Port-regio is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant. Port staat voor Plaatselijk Overleg Regio Tienen. De regio Tienen werd door de provincie gekozen wegens het gebrek aan sociale huur- en koopwoningen, het verouderd patrimonium en de leegstand in de woonkernen van de dertien deelnemende gemeenten (Bekkevoort, Bierbeek, Boutersem, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Linter, Lubbeek, Tielt- Winge, Tienen en Zoutleeuw). In dit project ligt de klemtoon op het verbeteren van de woonkwaliteit.

De projectsubsidie wordt vrijgemaakt voor drie jaar. Er wordt bij deze en soortgelijke experimentele projecten gewerkt met meetbare doelstellingen op jaarbasis en na het verstrijken van de projecttermijn.
Minister Keulen maakt over drie jaar gespreid voor het Wooninfopunt Port-regio 343.215 euro vrij.

persinfo : Peter Dejaegher, woordvoerder van minister Keulen - tel. 02 552 65 00
e-mail: persdienst.keulen@vlaanderen.be