Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Arnhemse gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 16-12-2005 16:28:44

Een 40-jarige vrouw uit Arnhem is donderdagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat ze betrokken was geraakt bij een aanrijding op de Kronenburgsingel in haar woonplaats. Het slachtoffer reed even voor zes uur op de fiets over de Kronenburgsingel werd aangereden door een auto, bestuurd door een 35-jarige man, eveneens uit Arnhem. Dat gebeurde ter hoogte van de kruising met de Schepen van Ommerenstraat. Op basis van onder meer getuigenverklaringen wordt het slachtoffer ervan verdacht door rood licht de kruising te zijn opgereden. De automobilist had een aanrijding niet meer kunnen voorkomen toen hij vanaf de Schepen van Ommerenstraat de Kronenburgsingel opreed. De gewonde Arnhemse is met rugletsel naar het Ziekenhuis Rijnstate gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Doetinchemmer aangehouden na bedreiging op station
Publicatiedatum: 16-12-2005 16:28:11

Een 56-jarige man uit Doetinchem is donderdagavond door de politie op het NS-station Velperpoort in Arnhem aangehouden. De man zou kort daarvoor op het perron van het Arnhemse Centraal Station personeel van de spoorwegen hebben bedreigd. Een politieagent in vrije tijd was daar getuige van en had gezien dat de man op een gegeven moment een mes tevoorschijn haalde en dit opengeklapt bij zich droeg. De agent waarschuwde daarop zijn dienstdoende collega's. Intussen was de man in de trein gestapt, waarop de agent de man achterna ging. Op station Velperpoort werd de Doetinchemmer uit de trein gehaald en aangehouden. De man is later na verhoor weer vrijgelaten. Hij had toegegeven het mes te hebben gepakt uit boosheid omdat zijn trein niet op tijd vertrokken zou zijn, aldus zijn verklaring. Het mes van de Doetinchemmer is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemse aangehouden na opstootje

Publicatiedatum: 16-12-2005 16:27:10

Een 24-jarige vrouw uit Arnhem is vrijdagochtend door de politie op de Varkensstraat aangehouden wegens onder meer openbare dronkenschap. Politieagenten kwamen poolshoogte nemen nadat er gemeld was dat er een opstootje zou zijn op straat. Daar troffen zij de vrouw schreeuwend aan. Volgens personeel van een nabijgelegen horeca zaak zou de vrouw zich in de zaak hebben misdragen waarna ze werd buiten gezet. Eenmaal buiten bleef de vrouw overlast veroorzaken. De agenten konden de vrouw niet tot bedaren brengen, waarna ze werd aangehouden. Ze is later op de ochtend vrijgelaten met een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - politie houdt grootscheepse controles

Publicatiedatum: 16-12-2005 16:26:42

De Arnhemse politie heeft donderdagavond en de daaropvolgende nacht grootscheepse verkeerscontroles gehouden op een aantal doorgaande wegen in en om Arnhem. De controles werden gehouden in samenwerking met het regionale verkeershandhavingsteam, de Koninklijke Marechaussee, Douane en de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Van ruim 1000 bestuurders werden tussen half negen 's avonds en half vier in de volgende ochtend blaastesten af genomen op de Koningsweg, Velperweg, Apeldoornseweg en Zijpendaalseweg. Dat leverde uiteindelijk 11 overtredingen op voor het rijden onder invloed van alcohol. Het hoogst gemeten alcoholpromillage was 1,22 (ongeveer twee keer de norm). Door andere diensten werd onder meer gecontroleerd op drugs, rij- en rusttijden en falsificaten bij documenten. Daarbij werden echter geen overtredingen geconstateerd. Er werden van alle diensten samen in totaal 42 medewerkers ingezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden