FNV

Verslagje van de aftrap landelijke campagne

In het Utrechtse cafe Stairways to Heaven heeft de FNV Horecabond samen met de Utrechtse studenten van de LSVB op donderdagmiddag 15 december jl. het startschot gegeven voor de campagne `fatsoenlijkehoreca CAO'.

Zo'n dertig mensen trokken met een fietscafe en onder muzikale begeleiding van trommelaars langs horecagelegenheden in de binnenstad van Utrecht om het horecapersoneel te informeren over de huidige onfatsoenlijke horeca CAO. Er zijn meer dan 700 folders uitgedeeld.

Deze publieksvriendelijke actie trok veel aandacht van het winkelende publiek en werd goed gewaardeerd. Op diverse plaatsen danste het publiek mee op de muziek of bleven ze er met een glimlach op het gezicht even naar kijken.

In rockcafe Stairway to heaven aan de Mariaplaats te Utrecht kon het campagneteam zelfs een trommelshow ten gehore brengen voor de borrelende gasten. FNV Horecabond-voorzitter Ben Francooy kreeg tevens de gelegenheid om de bezoekers toe te spreken. Hij schetste het beeld dat de gasten een gezellige avond willen hebben mede dankzij het plezierige bedienende en keukenpersoneel, maar dat de huidige CAO dit bijna onmogelijk maakt. Hij vroeg begrip en steun voor de actie en die kreeg hij middels een groot applaus.