Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (16/12/05)

OOSTERHOUT NB, 16 december 2005

Bestuurder bestelbus gewond na aanrijding met vrachtwagen

SPRANG-CAPELLE: Een 40-jarige man uit Sliedrecht is donderdag 15 december omstreeks 20.40 uur gewond geraakt, toen hij met zijn bestelbus achterop een voor hem rijdende vrachtwagen met aanhanger reed. De vrachtwagenchauffeur, een 35-jarige man uit Lith, voelde tijdens het rijden plotseling een schok, waarna bleek dat de bestuurder van de bestelbus op zijn vrachtwagen was gebotst. De bestuurder van de bestelbus reed door de aanrijding vervolgens met zijn bus tegen de middenvangrail. De bestelbus raakte zwaar beschadigd, de bestuurder ervan gewond. De man is met letsel aan zijn buik per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.

Woninginbraak

WAALWIJK: Tussen woensdag 14 december 15.00 uur en donderdag 15 december 12.15 uur is ingebroken in een woning in de Averuitstraat. Er bleek een raam aan de achterzijde van de woning geforceerd te zijn. Het is nog niet bekend wat er precies is weggenomen.

Bedrijfsinbraken

RAAMSDONKSVEER: Donderdag 15 december bleek omstreeks 20.50 uur dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Zalmweg. Er bleek een deur te zijn opengebroken, waarna er uit het pand diverse dozen met daarin flessen drank zijn weggenomen.

WAALWIJK: Tussen donderdag 15 december 20.00 uur en vrijdag 16 december 01.30 uur is ingebroken in een bedrijfspand in de St. Antoniusstraat. Er bleken ruiten vernield te zijn om binnen te komen. Ook binnen werden diverse vernielingen aangericht om het pand te kunnen doorzoeken. Voor zover nu bekend is, is er niks weggenomen.

Politie houdt verkeerscontroles

OOSTERHOUT / OOSTEIND: De politie hield donderdag 15 december snelheidscontroles in de St. Antoniusstraat en de Slotlaan in Oosterhout en op de Provincialeweg in Oosteind. Op al deze wegen geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur.
In de St. Antoniusstraat reden 34 van de 1667 automobilisten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/uur.
Op de Slotlaan controleerde de politie 1223 passanten, van wie er 175 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 83 km/uur. Op de Provincialeweg gingen 32 weggebruikers in de fout. De politie controleerde er 518 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.

WAALWIJK: Tijdens een verkeerscontrole op de Drunenseweg hebben politiemensen op donderdag 15 december in totaal 25 bekeuringen uitgeschreven: 12 voor het niet dragen van de autogordel, 10 voor het overschrijden van de maximumsnelheid en 3 voor het niet kunnen tonen van de autopapieren.

DONGEN: De politie hield donderdag 15 december verkeerscontroles in Dongen. Daarbij zijn in totaal 5 bekeuringen uitgedeeld: voor parkeren op het trottoir (in de Kardinaal van Rossumstraat), parkeren op een laad- en losstrook (Hoge Ham), parkeren op het fietspad (Looiersplein) en rijden in een geslotenverklaring (Vierbundersweg en Biezen).

DONGEN / RIJEN: Tijdens verkeerscontroles op de Minister Goselinglaan in Dongen, de Hoge Ham in Dongen en de Schorsstraat in Rijen heeft de politie drie bekeuringen uitgeschreven: voor parkeren op een in- en uitrit, rijden in een geslotenverklaring en niet-handsfree bellen.

Bekeuringen tijdens verlichtingscontroles

DISTRICT OOSTERHOUT: Ook donderdagavond 15 december en vrijdagochtend 16 december besteedde de politie van het district Oosterhout weer aandacht aan de verlichting van fietsers in het verkeer. De politie let deze week streng op het voeren van verlichting door fietsers. De overige weggebruikers hebben er belang bij dat fietsers goed zichtbaar aan het verkeer deelnemen. Hierdoor kunnen verkeersongevallen voorkomen worden.
In Dongen en Oosteind gingen in totaal 6 overtreders op de bon. In Made, Wagenberg en Terheijden waren dit er 10. Overigens gingen in Made ook 5 automobilisten op de bon, omdat ze geen licht aan hadden. In Almkerk, Werkendam, Rijswijk en Sleeuwijk gingen 10 fietsers op de bon.
Degenen die geen voor- óf achterlicht hadden, kregen een bekeuring van EUR 15,-. Als allebei de lampjes niet werkten, bedroeg de boete EUR 25,-.

Auteur: Leonie van Ooijen