Dienstenbond CNV

CNV-leden met moeite akkoord met onderhandelingsresultaat Groothandel in Levensmiddelen
16-12-2005

Medio november is er een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe CAO voor de Groothandel in Levensmiddelen. De vorige CAO liep af op 1 juli 2004. Na bijna twee jaar moeizaam onderhandelen, kwam er dan eindelijk een resultaat uit de bus. Over dat resultaat hebben de leden van CNV Dienstenbond zich kunnen uitspreken en het resultaat is dat de meerderheid van de leden zich, zij het met moeite kan vinden in het bereikte resultaat.

Hoe nu verder
Ook de leden van de andere bonden hebben ingestemd met het bereikte CAO-resultaat. Dat hebben we aan de werkgevers laten weten. Nu zal er verder uitvoering worden gegeven aan de afspraken zoals die er liggen.

Dit betekent dat u met terugwerkende kracht recht heeft op een loonsverhoging van 0,75% per 1 augustus 2005, daarnaast krijgt iedereen per 1 januari 2006 een loonsverhoging opnieuw van 0,75%.

Er gelden andere afspraken als u ziek bent. Bent u langer dan 6 maanden ziek en wilt u weten wat dit voor u in uw inkomen betekent, neemt u dan contact met ons op. In het bedrijfspensioenfonds gaan we aan de gang met de nieuwe pensioenregeling. Wij zullen ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat er een reële mogelijkheid komt voor werknemers die jonger zijn dan 56 jaar om alsnog vervroegd te kunnen stoppen met werken.

Tijdelijke contracten
Tijdens de onderhandelingen stelden de werkgevers voor om de mogelijkheid om op tijdelijke basis te werken uit te breiden. Langer op tijdelijke basis aan het werk; geen 2 jaar maar 3 of 4 jaar (of langer) voordat je een vast contract krijgt bij de groothandel. Wij zijn daar niet voor. Wij vinden dat mensen zo snel mogelijk moeten weten waar ze aan toe zijn en niet lang aan een touwtje moeten bundelen.
In de komende maanden zullen werkgevers en vakbonden met elkaar praten over het waarom van dit voorstel. Alleen als er een goede reden voor is en als werknemers er wat mee opschieten zijn we bereid om iets te doen aan de huidige afspraak. Wilt u meepraten over dit onderwerp? Mail naar apeldoorn@cnvdibo.nl

Heeft u nog vragen over bovenstaande informatie neem dan contact op met uw bestuurder, Aletta Bulsink. Dit kan telefonisch 055 5772640 of per e-mail apeldoorn@cnvdibo.nl