Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 16 december 2005

provincie Groningen, 16-12-2005 -

Uithuizermeeden: man zwaar gewond bij verkeersongeval
Een 26-jarige man uit Zijldijk is vrijdagochtend op de
Oosternielandsterweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man reed in zijn auto en verloor in een flauwe bocht de controle over het stuur. Hij botste tegen een boom en kwam uiteindelijk weer tot stilstand op de rijbaan. Het slachtoffer zat bekneld in zijn auto. De brandweer wist hem uit zijn benarde positie te bevrijden. Ambulance- traumahelipersoneel behandelden de Zijldijker op de plek van het ongeval. Hij werd daarna naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.

Nieuweschans: politie zoekt getuigen van straatroof
De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof, die woensdag 14 december om 06.30 uur heeft plaatsgevonden op het NS-station in Nieuweschans. Een 20-jarige man uit Weener (D) werd door een onbekende jongeman met woorden bedreigd. Hij moest zijn bril en een mobiele telefoon afgeven. Dit deed het slachtoffer, waarna hij is weggerend. De straatrover is vervolgens met de buit weggefietst. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de straatroof. Zij kunnen contact opnemen met het politiebureau in Winschoten via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.
Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 359, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Veendam, Adriaan Tripweg: aantal geregistreerde voertuigen: 606, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 164 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Wagenborgen, Provincialeweg N362: aantal geregistreerde voertuigen: 241, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Wildervank: schade bij losgeslagen aanhanger
Bij een botsing tussen een personenauto en een losgeslagen aanhanger is vrijdagmorgen op de N33 bij Wildervank flinke schade ontstaan. Tevens leverde het ongeval overlast op voor het verkeer tijdens de spits waardoor filevorming ontstond. Het ongeval ontstond toen de aanhanger achter de personenauto van een 26-jarige inwoner van Winschoten door de sterke wind plotseling omsloeg. De aanhanger was voorzien van een huif. De aanhanger raakte los en schoof via de andere weghelft. Een tegenligger, een 46-jarige inwoner van Gasselte kon de aanhanger niet meer ontwijken. Er ontstond een botsing waarna de auto in de berm tot stilstand kwam. Beide bestuurders bleven ongedeerd. Vermoedelijk was de hulpkoppeling van de aanhanger niet goed bevestigd. De politie maakt proces-verbaal op. Een bergingsbedrijf heeft de beide voertuigen afgevoerd. Gedurende de
bergingswerkzaamheden is het verkeer omgeleid.