Erasmus Universiteit Rotterdam

Strategische alliantie Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Leiden voor bedrijfswetenschappen

De colleges van bestuur van de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn vrijdag 16 december 2005 een strategische alliantie aangegaan op het gebied van onderzoek en onderwijs in bedrijfswetenschappen. De alliantie gaat in op 1 januari 2006. Beide universiteiten gaan samenwerken om hun wederzijdse sterke punten en expertise in te zetten om meer kansen te scheppen voor studenten bedrijfswetenschappen.

Leiden heeft een breed aanbod van faculteiten en kan bogen op een lange traditie van een uitstekend wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de natuurwetenschappen, geneeskunde, rechten, letteren en sociale en gedragswetenschappen.
"RSM Erasmus University heeft een uitstekende reputatie op het gebied van bedrijfskunde-onderwijs," aldus Willem te Beest, vice-voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Leiden. "Gegeven onze kracht als meer traditionele universiteit, zal de verbintenis de competenties van beide universiteiten maximaal benutten. Daar profiteren ook de huidige en toekomstige studenten van de twee universiteiten van."

RSM Erasmus University is de grootste business school in Nederland en staat consequent hoog genoteerd bij de toonaangevende business schools in Europa. De Rotterdamse instelling staat international bekend om de kwaliteit van zijn onderzoek en onderwijs op alle terreinen van bedrijfskunde-programmaâs.
De samenwerking houdt ook de transfer in van de Leidse fulltime en parttime executive MBA studenten naar de programmaâs van RSM in. De studenten stromen in in de RSM MBA class vanaf 1 januari 2006 en krijgen een RSM kwalificatie bij voltooiing van het programma. De nabijheid van beide universiteiten zal in dit verband geen problemen opleveren.
"Dankzij deze overeenkomst kunnen beide universiteiten van elkaars expertise profiteren," aldus de decaan van RSM Erasmus University, Han van Dissel. "Het biedt mogelijkheden om nieuwe masterprogrammaâs te ontwikkelen voor de internationale markt."