WhatsUp Professional 2006 Premium Netwerk Monitor

Nieuw product, ontwikkeld naar de wensen van het MKB welke een geavanceerde oplossing zoeken die eenvoudig te gebuiken is met een lage TCO

HOOFDDORP, 20051212 --
Hoofddorp, - 16 december 2005 ­ Ipswitch, Inc., de belangrijkste leverancier van netwerk management, messaging en file transfer oplossingen, komt met WhatsUp® Professional 2006, Premium Edition. Een innovatieve nieuwe oplossing gebaseerd op de reeds bewezen technologie van de WhatsUp producten. WhatsUp Professional 2006 Premium biedt zowel applicatiemanagement als uitgebreide netwerkmanagement en monitoring mogelijkheden. De combinatie van uitgebreide rapporteringsfuncties, standaardprotocollen en uitgebreide waarschuwingsopties plaatsen dit product boven iedere concurrent in deze markt.


Geavanceerd applicatiemanagement, gebaseerd op standaards als SNMP v1, v2 en v3 en standaard rapportage onderscheiden dit nieuwe product van andere producten. Specifiek gericht op de markt van bedrijven met 25 tot 1000 Personal Computers bieden de nieuwe mogelijkheden van WhatsUp® Professional 2006 een op maat gesneden, schaalbare en zinvolle oplossing voor de alledaagse netwerk problemen van het MKB. Wereldwijd maken meer dan 40.000 netwerken met 2 miljoen apparaten gebruik van de monitorfunctie van vorige versies van WhatsUp.

Overzicht van de belangrijkste Applicatie Management en Rapportage mogelijkheden

Ten eerste biedt het applicatiemanagement in WhatsUp Professional 2006 Premium eenvoudig beheer van op Microsoft® Exchange® en SQL Server gebaseerde applicaties, evenals iedere WMI-compliant (Windows® Management Instrumentation) applicatie. WMI, de Windows implementatie van het Distributed Management Task Force's Common Information Model, beidt een eenduidig toegangsmechanisme tot een uitgebreide verzameling van applicatie performance en configuratie informatie.

Ten tweede ondersteunt WhatsUp Professional 2006 de algemeen bekende Simple Network Management Protocol (SNMP) Versies 1, 2 en 3. SNMP is een onderdeel van de internationale norm van de Internet protocolreeks zoals opgesteld door de Internet Engineering Task Force, een onafhankelijk orgaan. Dit protocol ondersteunt het monitoren van de op het netwerk aangesloten apparaten betreffende iedere conditie welke gecontroleerd kan worden. Dit is een basisfunctie welke de implementatie van het nieuwe product sterk vereenvoudigt, direct operationeel ingezet kan worden en de complexiteit drastisch vermindert welke vaak wel aanwezig is bij merkgebonden protocollen.

De derde belangrijke innovatie biedt zeer uitgebreide, op HTML-gebaseerde, rapportage mogelijkheden voor alle netwerkapparaten en applicaties. De rapporten bevatten nu verbeterde statistische en performance metingen en het aantal standaardrapporten is aanzienlijk uitgebreid zodat het nog eenvoudiger is om netwerk en applicatie performance en beschikbaarheid inzichtelijk te maken.

Bovendien biedt WhatsUp Professional 2006 Web content monitoring, router bandwidth monitoring en trendanalyse, een uitgebreide bibliotheek van voorgedefinieerde rapporten, aanvullingen op steeds herhalende rapporten, web alarms, pagers notificaties en database tools.

Korte omschrijving van de techniek

WhatsUp Professional 2006 zet een nieuwe standaard voor applicatie en netwerkbeheerhulpmiddelen met zijn unieke combinatie van toegankelijkheid en functionaliteit, dit alles in een product dat ontworpen is om de TCO voor het MKB te beperken maar ook om een 'direct te gebruiken' plug-and-play oplossing te bieden welke uniek is in de markt.

WhatsUp Professional 2006 heeft bijvoorbeeld geen zware, specifieke servers nodig om de software te gebruiken. Bovendien gebruikt het SQL gegevensbestanden voor zijn informatieopslag waarmee het voor gebruikers eenvoudig is om het systeem zelf uit te breiden. En in tegenstelling tot zogenaamde frameworks, welke tijdrovende installatie vereisen van agents in een netwerk, ontdekt WhatsUp Professional automatisch netwerken en toepassingen welke gebruik maken van standaard interfaces in apparaten en servers.

Volgens SCOS Software is WhatsUp Professional 2006 juist de antithese van een framework. Deze oplossing staat los van een framework welke typisch een enorme hoeveelheid gebruikersconfiguratie, steeds wijzigende en aangepaste definities kent. Daartegenover gebruikt WhatsUp Professional 2006 standaard protocollen om apparaten en toepassingen in een door de gebruiker in te stellen tijdsinterval te monitoren. Dit kan een steeds herhalend proces zijn zodat een netwerk en de toepassingen continue actueel zichtbaar gemaakt kunnen worden.

Iedere WhatsUp Professional 2006 systeem bevat één jaar Ipswitch Service Agreement, welke behalve onbeperkte telefoon en email technische support biedt tevens upgrades en maintenance bevat. Door het aanbieden van één complete prijs, waar andere leveranciers dit afzonderlijk berekenen, verbetert Ipswitch de TCO voor het MKB waarvoor het inzicht in de kosten een belangrijke voorwaarde is.

"Met producten zoals WhatsUp Professional 2006 definieren wij bij Ipswitch deze generatie van belangrijke software voor het MKB." aldus Alex Neihaus, vice president marketing van Ipswitch. "Die definitie wordt bereikt wanneer een geavanceerde software oplossing voor een complexe situatie direct toepasbaar is, waarbij nagenoeg iedereen deze kan gebruiken, begrijpt en welke een netwerkoverzicht genereert welke bruikbaar is. Een overvloed aan niet essentiele, apparaat gerichte informatie is volgens sommige leveranciers 'sophisticated'. Bij Ipswitch komt dit terug in de hoge mate van betrouwbaarheid, sublieme grafische weergave en de presentatie van kernpunten van specifieke, tijdsafhankelijke netwerk en applicatie efficiency."

Prijs en beschikbaarheid

WhatsUp Professional 2006, Premium Edition en WhatsUp Professional 2006 (alleen network management) zijn per direct beschikbaar.

WhatsUp Professional 2006, Premium Edition is leverbaar in drie versies welke bepaald worden door het aantal te beheren apparaten:

Onbeperkt aantal apparaten: ¤ 4495,50
Tot 300 Apparaten: ¤ 3235,50
Tot 100 Apparaten: ¤ 2245,50

WhatsUp Professional 2006 is eveneens onderverdeeld in drie versies:

Onbeperkt aantal apparaten: ¤ 3146,00
Tot 300 Apparaten: ¤ 2156,00
Tot 100 Apparaten: ¤ 1706,00

Voor inlichtingen:

SCOS Software bv
info@scos.nl
tel. 023 5685615




Ingezonden persbericht