Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

donderdag 1 december 2005

Three Ships lanceert N@Tschool! Versie 9

Op 16 december 2005 lanceert Three Ships enterprises b.v. Versie 9 van haar elektronische leeromgeving Three Ships N@Tschool!. Bij de ontwikkeling van de nieuwe versie is vooral gelet op de eenvoud en efficiëntie. De meeste vernieuwingen komen dan ook voort uit een grondige analyse van suggesties en wensen van de gebruikers van deze all-in-one e-learning omgeving.

Vernieuwde user interface en nieuwe functionaliteit

De vernieuwde user interface en geheel nieuwe 'look & feel' zullen voor veel gebruikers als eerste in het oog springen. Ook is het voor organisaties nu ook mogelijk om de huisstijl door te voeren in de gehele leeromgeving.

Het volledig vernieuwde en nog eenvoudiger te gebruiken Content Management Systeem (CMS) is één van de meest aansprekende vernieuwingen van Versie 9. Het CMS is volledig gebaseerd op Open Standaarden en biedt nu de mogelijkheid om 'content packages' (bijvoorbeeld een website bestaande uit een aantal HTML-pagina's, stylesheets en afbeeldingen) als één geheel op te slaan. Door het toepassen van deze techniek is het mogelijk om bestaande websites via een enkele sleepactie in het CMS op te slaan en af te spelen in de Three Ships N@Tschool!-omgeving.

Het nieuwe CMS heeft ook aan de basis gestaan voor de vernieuwde Project- en Portfolio-module. Ook in deze werkruimtes is het simpel opnemen van content en het direct bewerken van websites etc. beschikbaar. Daarnaast is voor deze modules gekeken naar de ervaringen die de afgelopen vijf jaar in de praktijk met deze onderdelen zijn opgedaan. Dit heeft geleid tot diverse verbeteringen om het werken met projecten en het portfolio eenvoudiger en intuïtiever te maken en heeft de gebruiker op het gebied van vormgeving ook meer mogelijkheden om het portfolio ook echt zijn portfolio te laten zijn.

Rode draad

"Bij de ontwikkeling van de nieuwe versie is een grondige analyse gemaakt van alle wensen en opmerkingen van onze klanten en al snel was de rode draad gevonden. Deze kan het best gevat worden in de termen 'eenvoudiger en efficiënter'. Hierbij is de uitdaging om het gebruik van de omgeving te vereenvoudigen en processen op een efficiënte manier te ondersteunen, terwijl dit niet ten koste mag gaan van het ruime scala aan mogelijkheden die de omgeving biedt. Met deze gedachte is dan ook de nieuwe versie ontwikkeld en kunnen we stellen dat Three Ships N@Tschool! Versie 9 een substantiële effort bevat om aan deze doelstelling te voldoen", aldus Pascal van den Biggelaar, Product Manager Three Ships enterprises.



Ingezonden persbericht