Gemeente Veendam


Verjaardagscadeau naar Stichting Ton voor 't Carillon

Publicatiedatum: 12 december 2005

3500 van jarig Veendam
Verjaardagscadeau naar Stichting Ton voor 't Carillon

Op vrijdag 16 december, om 13.30 uur, ontvangt de voorzitter van de Stichting Ton voor 't Carillon een cheque. De overhandiging vindt plaats in de Commissiekamer van het Raadhuis door de voorzitter van de werkgroep Veendam 350, Harm Hofman, aan de voorzitter van de Stichting Ton voor 't Carillon, Simon Deinum. U bent van harte welkom.

Het comité Veendam 350 jaar heeft de vernieuwing van het carillon in de toren naast de N-H kerk geadopteerd als goed doel. Om hier een financiële invulling aan te geven heeft de gemeente Veendam onder andere tijdens de Pruiverij gelukskoekjes verkocht om de opbrengst vervolgens te doneren aan de Stichting. Daarnaast heeft de gemeente Veendam in de uitnodiging voor haar verjaardag op 10 november jl. de genodigden opgeroepen een bedrag over te maken aan de Stichting. De opbrengst van de verschillende acties wordt 16 december overhandigd door de voorzitter van de werkgroep Veendam 350 aan de voorzitter van de Stichting Ton voor 't Carillon, Simon Deinum. Hiermee worden de Veendam 350 acties afgesloten en gaat de Stichting als zelfstandig fondsenwerver verder.

Ter gelegenheid van het 300-jarig bestaan van de gemeente Veendam werd het carillon in de toren bij de Nederlands Hervormde Kerk geschonken aan de burgers van Veendam. Het is inmiddels 50 jaar later en het carillon verdient revisie of vernieuwing. Het bestuur van de Stichting Ton voor ´t Carillon, bestaande uit Simon Deinum (voorzitter), Mart Drissen (secretaris), Ageeth Schuringa (penning-meester), Erna Leffers en Bram van Ringh, heeft inmiddels een actieplan en een begroting vastgesteld. Doel is om door middel van mailings, advertenties, deelname aan markten en evenementen, het benaderen van fondsen, het werven van donateurs, sponsoren en een klokkenadoptieplan uiterlijk in 2007 ¤ 100.000 in te zamelen voor een nieuw carillon.

Vanaf volgende week valt op www.carillonveendam.nl te lezen waarom een nieuw carillon nodig is en hoe de stichting denkt het benodigde geld binnen te krijgen. Ook de eerste mailing aan honderden bedrijven gaat binnenkort de deur uit.