Provincie Utrecht

"Weg door landgoed Den Treek moet openbaar blijven"

16-12-2005 -

Geschillenkamer provincie Utrecht doet uitspraak

De weg De Hoogt, die door landgoed Den Treek loopt, moet beschikbaar blijven voor het openbaar verkeer. Dat is de reactie van het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht, naar aanleiding van een beroep dat bij de provinciale geschillenkamer is ingediend door de Raad van Bestuur van landgoed Den Treek.

Aanleiding voor dit beroep bij de provincie Utrecht was een besluit van de gemeente Maarn in mei 2005 om deze weg niet te onttrekken aan het openbare verkeer. De gemeente Maarn tekende daarbij aan dat het landgoed Den Treek-Henschoten BV als eigenaar van de weg De Hoogt verplicht is om te voorzien in het onderhoud van deze weg. De provincie Utrecht komt tot de conclusie dat deze weg door landgoed Den Treek een belangrijke functie heeft voor het brede publiek. De weg moet daarom een openbaar karakter houden. Over deze weg lopen twee openbare fietsroutes die een belangrijke recreatieve functie hebben. De weg De Hoogt wordt bovendien gebruikt door de brandweer en door scholieren van en naar Zeist. De Hoogt is verder een belangrijke ontsluitingsweg voor omwonenden in Maarn.

Provincie vraagt om overleg
Het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht vraagt aan landgoed Den Treek-Henschoten BV en de gemeente Maarn om overleg te voeren over de vraag hoe in de toekomst het onderhoud van deze weg het beste geregeld kan worden en wat dit betekent voor de financiële bijdragen.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030- 258 3196

Laatst gewijzigd op 15-12-2005. Paginabeheer: Ron van Dopperen