DSM


39d700.jpg

Published: 08:15 16.12.2005 GMT+1 /Source: DSM /AEX: DSM /ISIN: NL0000009819

Bericht Raad van Bestuur DSM


De Raad van Bestuur van van DSM maakt bekend dat de heer Henk van Dalen (53), momenteel lid van de Raad van Bestuur, heeft besloten zijn carrière voort te zetten bij TNT N.V., leverancier van diensten op het gebied van express, logistiek en postbezorging. Henk van Dalen zal per 1 april 2006 worden benoemd tot Chief Financial Officer bij TNT.

DSM betreurt in hoge mate dat de heer Van Dalen de onderneming verlaat, na een dienstverband van 29 jaar waarvan zes jaar als lid van de Raad van Bestuur, maar respecteert zijn beslissing om een nieuwe carrière-uitdaging aan te gaan bij TNT.

DSM is Henk van Dalen veel dank verschuldigd voor zijn langjarig commitment en leiderschap. Hij vervulde een sleutelrol in het transformatieproces van DSM, zowel bij de uitvoering van Vision 2005 in de afgelopen vijf jaar als bij het uitzetten van de nieuwe strategische koers van DSM zoals vastgelegd in het programma Vision 2010 - Building on Strengths. Alvorens hij in 2000 toetrad tot de Raad van Bestuur was Henk van Dalen zeer succesvol in verscheidene functionele posities en gaf hij met veel succes leiding aan diverse businesses binnen de onderneming.

Over zijn opvolging zullen te zijner tijd nadere mededelingen worden gedaan.


DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming creëert innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, coatings, producten voor de bouw en elektrotechnische en elektronica-producten. DSM's strategie voor de periode tot en met 2010, met als motto Vision 2010 - Building on Strengths, is gericht op winstgevende en innovatieve groei van de specialty-activiteiten van de onderneming. De pijlers van deze strategie zijn marktgedreven groei, innovatie en uitbreiding in opkomende economieën. DSM heeft een jaaromzet van ongeveer EUR 8 miljard en biedt werk aan zo'n 23.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De onderneming heeft vestigingen op alle continenten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com