TNT Group

Persbericht

TNT nomineert nieuwe CFO

16 December 2005 - Amsterdam TNT N.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat de Raad van Commissarissen voornemens is de heer H. van Dalen te benoemen tot Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur. Henk van Dalen is momenteel lid van de Raad van Bestuur en CFO van Koninklijke DSM N.V. De Raad van Commissarissen zal de aandeelhouders over de voorgenomen benoeming informeren tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders. Tot dan zal Henk Van Dalen de functie van waarnemend CFO bekleden, ingaande 1 april 2006. Jan Haars zal tot en met 31 maart 2006 zijn rol van CFO blijven vervullen.

Henk van Dalen (1952) is in Nederland geboren. Hij studeerde economie en sociologie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. In 1976 begon hij zijn loopbaan bij DSM, de vooraanstaande leverancier van producten voor de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën, waar hij tot nu heeft gewerkt. Na diverse managementfuncties bij DSM, waaronder Directeur Personeel en Organisatie van DSM Agro, directeur algemene zaken van DSM Research en directeur van de businessgroepen DSM Agro en DSM Polyethylenes is Henk Van Dalen in 2000 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur en Chief Financial Officer van DSM. Hij is in de afgelopen 6 jaar nauw betrokken geweest bij de belangrijke veranderingen in de DSM-organisatie.

Ik ben bijzonder gelukkig met de komst van Henk van Dalen als CFO bij TNT per 1 april 2006, aldus Peter Bakker, Chief Executive Officer van TNT. De continuïteit van deze functie binnen TNT is van groot belang voor een succesvolle implementatie van onze op netwerken gerichte strategie. Zijn ervaring en persoonlijkheid passen uitstekend binnen onze Raad van Bestuur en staat garant voor leiderschap bij de afsplitsing van Logistics, de aanpak van belastingkwesties, de optimalisatie van onze kapitaalstructuur, en bovendien een belangrijke bijdrage leveren aan de toekomstige winstgevende groei van TNT.

De beloningsvoorwaarden van de heer Van Dalen passen binnen het beloningsbeleid van TNT. Nadere details hierover zijn hier beschikbaar.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

TNT N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post-, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 161.000 medewerkers in 63 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2004 bedroeg 12,6 miljard. TNT N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.