Gemeente Sneek


Seizoensverlenging merkbaar in bootbezoek Sneek Uit het aantal recreatieschepen dat het afgelopen jaar afmeerde in Sneek, valt af te lezen dat er in 2005 sprake was van een seizoensverlenging. Het vaarseizoen begon dit jaar vroeger dan anders; het kwam al in maart op gang, in plaats van in april. Onduidelijk is nog in hoeverre het feit dat Goede Vrijdag en de Paasdagen eind maart vielen, het aantal afmerende recreatieschepen in het vroege voorjaar omhoog stuwden. Dat zal pas duidelijk worden als de cijfers van volgend jaar bekend zijn.

De seizoensverlenging sluit aan bij het beleid van de gemeente, die een langer seizoen als een van de speerpunten heeft opgenomen in de Nota Toerisme.

De cijfers laten tevens weer een lichte stijging van het totale aantal bezoekende schepen zien. Het steeg van 18.494 naar 18.558. Dit hogere aantal was te danken aan de toename in de chartervaart en van schepen van bootrecreanten. Het aantal charterschepen ging van 278 naar 293, het aantal recreatievaartuigen van 18.178 naar 18.235. Het aantal passagierschepen nam daarentegen af: van 38 ging het naar 30.

Een overzicht van de aantallen bezoekende boten in de afgelopen tien jaren staat op de pagina Bootbezoeken.

* Pagina met overzicht van de aantallen bezoekende boten 1995-2005 Zie het origineel


© copyright 2005 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 15-12-2005