Van der Hoop Bankiers NV

Persbericht

De bewindvoerders van Van der Hoop bankiers N.V. (de "Bank") geven informatie over de gevolgen van de noodregeling en de stand van zaken.

Het gevolg van de noodregeling, die op 9 december 2005 om 20.35 uur is verleend, is dat de Bank niet meer verplicht kan worden haar verplichtingen na te komen (artikel 74 Wtk). Verplichtingen van Bewaarbedrijf Van der Hoop Effektenbank N.V. tot uitlevering van effecten in haar bezit aan cliënten vallen buiten de noodregeling. Voorzover cliënten vorderingen op de Bank hebben zullen zij bericht ontvangen van de hoogte daarvan en zullen zij overeenkomstig de wet uitkeringen ontvangen. De eerste uitkering zal in de loop van volgend jaar mogen worden verwacht. Met De Nederlandsche Bank is overleg over de garantieregeling, waarover een persbericht is uitgegeven op 13 december 2005.

De ontwikkelingen van de laatste dagen brengen met zich mee dat de kans op volledige voldoening van cliënten en crediteuren niet meer realistisch is. Bewindvoerders verwachten dat crediteuren wel grotendeels zullen kunnen worden betaald Vanaf dinsdag jl. hebben bewindvoerders met meerdere gegadigden gesproken over de verkoop van de krediet- (hypothecaire en andere vorderingen op cliënten) en de obligatieportefeuille van de Bank. Beide portefeuilles zijn verpand aan banken, waardoor in beginsel de opbrengst naar de banken gaat, voorzover zij de Bank hebben gefinancierd.

Bewindvoerders onderhandelen thans met een gegadigde over verkoop van de obligatieportefeuille van de Bank en een overname van vermogensbeheer- en effectenadviesdiensten. Een eventuele transactie terzake zal niet tot gevolg hebben dat verplichtingen van de Bank door derden worden overgenomen. Eerst na de voorgenomen verkoop zal een betere voorspelling omtrent het aan crediteuren uit te keren bedrag mogelijk zijn.

Een aantal cliënten is inmiddels overgestapt. De Bank ondervindt zodanig grote problemen in haar dagelijkse bedrijfsvoering dat voortzetting daarvan ernstig wordt bemoeilijkt. Bewindvoerders hebben mede daarom besloten de Rechtbank Amsterdam te verzoeken de noodregeling om te zetten in faillissement.

Amsterdam, 16 december 2005

Van der Hoop bankiers N.V.
persbericht VdH 151205pagina 1 van 1


---- --