Gemeente Den Haag

december 2005
Gemeente pakt kwaliteit wegdek fietspaden aan (15 december)

De gemeente trekt 600.000,- euro uit voor de verbetering van de kwaliteit van een drietal fietspaden. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit besloten. Het gaat om het fietspad langs de Melis Stokelaan op het gedeelte tussen de Loevesteinlaan en de Dedemsvaartweg en de fietspaden op de Leyweg tussen de Volendamlaan en de Escamplaan en tussen de Noordweg en de Erasmusweg. De tegelfietspaden worden daar omgezet naar fietspaden in rood asfalt.

Volgens wethouder Bruno Bruins van Verkeer is de structurele kwaliteitsverbetering van het wegdek van fietspaden één van de vier speerpunten van het Haagse fietsprogramma. Dit om het comfort voor de fietser te verhogen. Comfort is een belangrijke factor bij de keuze voor een vervoermiddel. Door de kwaliteitsverbetering te combineren met reguliere onderhoudswerkzaamheden worden de meerkosten voor de kwaliteitsverbetering beperkt. De werkzaamheden starten in maart 2006 en duren vier tot zes weken.

Vrijliggende fietspaden Kamperfoeliestraat
Het college is ook akkoord met de aanleg van vrijliggende fietspaden in de Kamperfoeliestraat. De nieuwe fietspaden sluiten aan op de al eerder aangelegde fietstroken tussen het Kamperfoelieplein en de Mient. De veiligheid van fietsers wordt met de aanleg van de vrijliggende fietspaden sterk verbeterd. Samen met de aanleg van de fietspaden worden tevens enkele extra parkeerplaatsen gerealiseerd. De inspraak heeft geen wijzigingen in het plan opgeleverd en de verwachting is dat in het derde kwartaal van 2006 begonnen kan worden met de uitvoering.
De fietspaden in de Kamperfoeliestraat maken onderdeel uit van het Haagse fietsprogramma. Eind 2006 moet dat programma leiden tot circa vijftien kilometer nieuwe fietspaden en -stroken. Met het fietsprogramma is een investering gemoeid van tien miljoen euro.