Politie Hollands Midden

Datum: 16 December 2005

Katwijk Politie houdt jongens aan voor afsteken vuurwerk

Dat de politie streng optreedt tegen vuurwerkoverlast zoals zij heeft aangegeven, ondervonden donderdag 15 december drie jongens van 13 en 14 (2x) jaar uit Katwijk. Agenten zagen, rond 14.45 uur, op een speeltuintje aan de Rijnmond de drie vuurwerk afsteken. Er klonken drie harde knallen, die zeker voor de buurt voor overlast en ergernis zorgden. De jongens werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bekenden ze het afsteken van 39 rotjes die ze van vorig jaar hadden overgehouden. De jongens kregen een proces-verbaal en zijn verder doorverwezen naar HALT.

Wie tijdens de viering en in de aanloop van oud op nieuw zich bezig houdt met vandalisme, kan rekenen op een streng optreden van de politie. De politie Hollands Midden gaat vandalisme tijdens de jaarwisseling streng aanpakken, zoals aangekondigd. Wie betrapt wordt, wordt aangehouden en gaat mee naar het bureau. De politie adviseert burgers 1-1-2 te bellen als zij zien dat er vernield wordt of er vuurwerk wordt afgestoken. Als de daders al zijn gevlogen kan gebeld worden naar 0900-8844.

Noordwijkerhout Diefstal uit woning De politie heeft aangifte opgenomen van een bewoner aan de Duindoornstraat. Op donderdag 15 december, in de avond, is er ingebroken in de woning. Via de achterdeur zijn dader(s) binnengedrongen en hebben onder andere een aantal sieraden en een aantal kledingstukken weggenomen. De technische recherche is ingesteld om eventueel achtergelaten sporen te onderzoeken.

Leiden Aanhouding voor heling De politie heeft een 30-jarige Leidenaar aangehouden op basis van heling. De man zou op de 1ste Binnenvestgracht een fiets aangeboden hebben aan een voorbijganger. De voorbijganger heeft direct de politie gebeld en de verdachte aangegeven bij de politie. De verdachte heeft vermoedelijk de fiets dezelfde dag nog weggehaald bij het station. De eigenaresse van de fiets heeft aangifte gedaan bij de politie en was blij dat zij haar fiets weer in het bezit kreeg.

Leiden Onder invloed rijden en belediging De politie hield op vrijdag 16 december, rond 03.00 uur, in het politiebureau Langegracht een 31-jarige vrouw uit Leiden aan. De vrouw was naar het bureau gekomen omdat daar haar 46-jarige man zat die betrapt was op het rijden onder invloed. De vrouw werd vervelend tegen de daar aanwezige agenten, wilde het bureau niet verlaten en beledigde tot 20 keer toe op luide toon en door gebaar een agent. Van haar man was na controle op de Van der Werfstraat vastgesteld dat hij met te veel drank op achter het stuur zat. De uitslag van zijn ademanalyse was 655 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakte proces-verbaal op. Vervolgens werd hij weer op vrije voeten gesteld. De vrouw zit echter nog vast. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan bevel of vordering en belediging van een ambtenaar in functie.

Leiden Inbraak in bedrijf

De politie heeft in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 december een 24-jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van inbraak in een supermarkt aan het Stationsplein. Een getuige attendeerde agenten op de inbraak, waarna deze bij de winkel poolshoogte namen. Bij de winkel zagen ze dat er inderdaad een raam was ingegooid met een stoeptegel. Verderop, op de gedoogzonen, zagen de agenten de verdachte liggen met naast zich nog negen biertjes van het huismerk van de winkel. De Leidenaar werd hierop aangehouden.

Alphen aan den Rijn Verkoper van vuurwerk aangehouden

Dankzij een telefoontje van een getuige kon de politie donderdag 15 december aan de Overtureweg een 30-jarige man uit Alphen aan den Rijn aanhouden en 12 vuurwerkpijlen onderscheppen. Rond 16.15 uur werd gezien dat er vanuit een auto vuurwerk werd verkocht aan mensen die zich bij de auto melden. De gebelde politie trof in de kofferbak van de auto een doos met daarin nog 12 'signalrakette 901'. De doos had wel ruimte voor 200 vuurpijlen. De aangehouden man legde tegenstrijdige verklaringen af met wat gezien was. Hij zou ze niet verkocht maar gekocht hebben. De verdachte is dan ook ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen hem voort.

Vuurwerk melden! Helaas vindt er ieder jaar in de aanloop naar Oud op Nieuw veel overlast plaats door vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Illegale handel in vuurwerk werkt dit in de hand. De politie treedt dit jaar streng op tegen illegale verkoop van vuurwerk en oudejaarsvandalisme. Wie betrapt wordt, zoals ook in deze zaak, wordt aangehouden en gaat mee naar het politiebureau.

Door te melden wordt de pakkans een stuk groter, zoals nu ook is gebleken. De politie wil graag samen met burgers werken aan een veilige wijk ook naar Oud en Nieuw toe en tijdens de jaarwisseling. Dat kan heel eenvoudig, een telefoontje is genoeg. De politie houdt melders op de hoogte van het verloop van de zaak. Dus, als u getuige bent van vernielingen, brandjes of vuurwerkoverlast, laat de vandalen dan niet straffeloos wegkomen. Bel 1-1-2 als u ziet dat iets moedwilligs wordt gesloopt of 0900-8844 als de daders al zijn gevlogen.

Alphen aan den Rijn Getuigen gezocht De politie is op zoek naar personen die getuigen zijn geweest van een aanrijding op de Jan Pieterszoon Coenlaan. Een 34-jarige Alphenaar had op zondagavond 11 december zijn auto geparkeerd langs de weg. Toen hij maandagochtend bij zijn auto kwam had de achterkant van zijn auto flinke schade. Vermoedelijk is er een auto of een aanhangwagen tegen de geparkeerde auto opgereden. De klap of de botsing is mogelijk gehoord of gezien. De politie vraagt getuigen zich te melden, dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Alphen aan den Rijn Diefstal uit woning In een woning aan het Sweelinckplein is op donderdag 15 december in de middag ingebroken. De bewoner kwam thuis en trof in het huis alle kastjes open aan. Uit de woning zijn sieraden gestolen. De bewoner heeft aangifte gedaan diefstal. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Alphen aan den Rijn Man rijdt tegen lantaarnpaal

De politie heeft in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 december een 31-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De man was op de Raadwijkstraat bij het achteruit inparkeren tegen een lantaarnpaal gereden. De lantaarnpaal brak af en kwam op de weg terecht. De man is hierna echter doorgereden. Een getuige seinde de politie in die vervolgens in de omgeving heeft uitgekeken naar de auto. De man werd in zijn woning aangehouden

Benthuizen Verkeersongeval De politie spoedde zich op donderdag 15 december, omstreeks 13.50 uur, naar de Ochtenstraat waar een scooter onderuit was gegaan. De bestuurder van de scooter, een 16-jarige jongen uit Benthuizen, was de macht over het stuur verloren en was gaan schuiven. Hij is tegen een geparkeerde auto tot stilstand gekomen. De jongen is per ambulance met armletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Zoetermeer.

Nieuwkoop Inbraak in snackbar

In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 december is er ingebroken in een snackbar aan het Gruttoplein. Het is nog niet duidelijk hoe men het pand wist binnen te komen. Uit de snackbar werd een geldbedrag weggenomen. Vermoedelijk is men er vandoor gegaan in de richting van de Reigerstraat. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Nieuwerkerk aan den IJssel Onder invloed rijden

De politie controleerde op vrijdag 16 december, rond 01.40 uur, op de 1e Tochtweg een 35-jarige automobiliste uit Rotterdam. De agenten stelden drankgebruik bij de vrouw vast en hielden haar aan. Haar ademanalyse gaf als uitslag 565 ug/l (limiet 220 ug/l). De vrouw kreeg een proces-verbaal en met een rijverbod van 8 uur mocht zij het bureau weer verlaten.

Schoonhoven Controle op verlichting Agenten van de Krimpenerwaard hebben op donderdag 15 december, tussen 07.30 en 08.30 uur gecontroleerd op het fietspad gelegen naast de G.J. van Heuven Goedhartweg op het voeren van de juiste verlichting. 16 bekeuringen zijn uitgeschreven voor het niet in orde hebben van de verlichting. Dezelfde ochtend tussen 07.45 uur tot 08.30 uur controleerden agenten vervolgens op het bruggetje tussen de Opweg en de Newtonstraat. Agenten schreven drie bekeuringen op deze locatie uit. De politie dringt er nogmaals op aan dat het voeren van de juiste verlichting ongelukken op de weg kan voorkomen. Het is nog altijd goedkoper om het licht te laten maken bij een fietsenmaker dan een boete te ontvangen van de politie.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --