SP Tilburg


Tilburg, 16 december 2005

Verbouwing raadszaal totaal bezopen

Het presidium behandelt aanstaande maandag een voorstel om de raadszaal te verbouwen. Volgens de SP fractie zijn de bedenkers een beetje op hol geslagen en komen met enkele plannen die niet minder dan `bezopen' genoemd kunnen worden. Raadsleden zouden tijdens het debat met elkaar moeten kunnen `chatten'. Er zit ook geen financieel plaatje bij deze voorstellen, dat zou zo vlak voor de verkiezingen niet goed vallen, vreest de SP.

Veel raadsleden wensen al langere tijd dat de raadszaal verbouwd wordt. Het grootste bezwaar tegen de huidige inrichting is dat raadsleden elkaar niet kunnen aankijken als ze aan het debatteren zijn. Ook kan het publiek op het balkon niet zien wie er aan het woord is. Dat zijn terechte kritieken. De VVD fractie leverde ooit een simpel en goedkoop plan om aan die bezwaren tegemoet te komen, maar dat werd niet aangenomen.

De huidige plannetjes gaan echter veel verder dan dat en zijn niet eens meer redelijk te noemen. Zo wil men het balkon sluiten voor publiek en dat slechts nog openstellen als er érg veel bezoekers verwacht worden. Wanneer dát dan is vragen wij ons af... Resultaat is wel dat er moet worden gesleuteld aan de bezoekersplaatsen in de raadszaal. Maar dat is nog het minste.

Volgens de opstellers is de leeskamer van de raadsleden niet goed genoeg en moet die verbouwd worden om `aan het oorspronkelijke doel te kunnen voldoen'. Dat oorspronkelijke doel is dat raadsleden daar stukken kunnen lezen, en dat kan prima, daar is niks mis mee, afblijven dus, zonde van de tijd en het geld.

Maar het meest idiote plan is nog wel om een internetaansluiting aan élke tafel in de raadszaal aan te leggen, zodat wethouders, ambtenaren én raadsleden tijdens het vergaderen kunnen internetten. En erger nog, de opstellers van het plan menen dat het goed zou zijn als de fractievoorzitter en de woordvoerders tijdens het debat met elkaar kunnen `chatten'. Dat zou het debat ten goede komen. `Ongelooflijk en totaal bezopen' is het oordeel van de SP fractie. Raadsleden SP eerste weg links
­
SP afdeling Tilburg, Piushaven 29, 5017 AN Tilburg T (013) 5802320 F (013) 5802318 E tilburg@sp.nl I www.tilburg.sp.nl

Tripleclick hier voor RSS nieuwsfeed

zitten nu al veel te vaak met elkaar te ouwehoeren in plaats van op te letten, dat wordt met dat gechat nóg erger. En wát zouden raadsleden in hemelsnaam op het internet moeten zoeken terwijl ze in debat zitten? Dingen die ze vergeten zijn om gewoon voor te bereiden? Volgens de SP is dit een typisch geval van op hol geslagen raadsleden die van gekkigheid niet meer weten wat ze moeten verzinnen om met iets nieuws te komen.

Ook het ontbreken van een idee wat dat allemaal moet gaan kosten is volgens de SP fractie een gotspe. Al meerdere voorstellen voor verbouwing zijn de afgelopen jaren naar de prullenbak verwezen omdat ze te duur waren. Een nieuw plan zou dus op z'n minst moeten aantonen dat het goedkoper kan.

De SP fractie zal maandag niet instemmen met dit verbouwingsplan. Wat ons betreft kan er beter níets veranderen dan dit soort onzin.


---- --