Gemeente Rotterdam


---

Nr. 51-52-1
16 december 2005

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 18 december 2005 t/m 8 januari 2006

Wethouder Geluk op kerkenpad
Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) bezoekt zondag 18 december om 12.00 uur de Migrantenparochie voor Kaapverdianen en Portugees sprekenden, aan de Korfmakerstraat 131. De wethouder gaat deze maanden op kerkenpad langs totaal tien migrantenkerken in Rotterdam, om te praten over geloof en integratie. In februari houdt hij met vertegenwoordigers van de kerken een afsluitende bijeenkomst, om te bespreken welke rol zij kunnen vervullen in het integratiebeleid van de gemeente. De migrantenkerken in Rotterdam mogen zich verheugen in een snel groeiende populariteit. (Voor meer informatie: Migrantenparochie, P. Stevens, tel. 010 - 415 29 75)

Wethouder Bolsius slaat eerste paal Strandweg-Zuid Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) slaat op maandag 19 december om 13.30 uur samen met Theo van Eijk (voorzitter van de deelgemeente Hoek van Holland) de eerste paal van het bouwplan Strandweg-Zuid in Hoek van Holland. Het project omvat 57 woningen, die inmiddels allemaal al zijn verkocht. Een aantal woningen, ontworpen door architectenbureau Roeleveld-Sikkes, heeft een living op de eerste verdieping. Andere hebben een dakterras om het uitzicht op de nieuwe waterweg en de scheepvaart te garanderen. (Voor meer informatie: Projectcommunicatie, Nicolette Goossens, tel. 010 - 489 78 66)

Burgemeester opent Montevideo
Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op maandag 19 december om 15.30 uur Montevideo, gelegen aan de Zuidzijde van de Wilhelminapier op de Kop van Zuid. Montevideo is met haar 152,3 meter het hoogste gebouw van Nederland. In totaal bevinden zich 192 appartementen, 5600 m2 kantoorruimte, 1800 m2 horecavoorzieningen, een healthclub van 800 m2 en 273 parkeerplaatsen in het gebouw. In oktober werden de eerste appartementen opgeleverd voor de nieuwe bewoners. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Edmond Messchaert, tel. 010 - 417 91 19 of 06 - 53 24 80 21)

Wethouder Van Sluis geeft startsein voor verlichting stadhuis en Hollandse Bank-Unie Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) geeft op maandag 19 december het startsein voor de verlichting van het stadhuis en het gebouw van de Hollandsche Bank Unie. De feestelijke bijeenkomst begint om 16.45 uur bij de ingang van het stadhuis. Omstreeks 17.30 uur vertrekken de wethouder, de directeur van de Hollandse Bank-Unie en een gezelschap van genodigden naar het gebouw van de Hollandse Bank-Unie waar ook hier het startsein gegeven wordt voor de verlichting. De verlichting van de twee vooroorlogse, beeldbepalende gebouwen is een belangrijk onderdeel van het Lichtplan Stadsas Coolsingel. Doel van dit plan is om in samenwerking met de ondernemers de Coolsingel en Schiedamsedijk veiliger en sfeervoller te maken. Andere onderdelen zijn de verlichting van de Hofpleinfontein, de Coolsingel en de Schiedamsedijk. (Voor meer informatie: Dienst Stedebouw en Volkshuisvesting, Matija Stanicic, tel. 010 - 489 49 72)

Verkeerswethouder Hulman bij plaatsing roetfilters RET bussen Verkeerswethouder Stefan Hulman is op dinsdag 20 december aanwezig bij de plaatsing van roetfilters op de bussen van de RET. De RET heeft de afgelopen maanden een groot aantal bussen uitgerust met een speciale filter die de uitstoot van schadelijke stoffen met 90% terugbrengt. De bijeenkomst vindt plaats op RET-vestiging Sluisjesdijk, gebouw 't Brein, Waalhaven NZ 7 in Rotterdam. Het programma start om 11.30 uur. (Voor meer informatie: communicatie RET, Meike van der Poel, tel. 010 - 447 69 11)

Wethouder Van Sluis houdt toespraak bij Happy Shrimp Farm avond Wethouder Van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) houdt op dinsdag 20 december om 20.00 uur een toespraak bij de Happy Shrimp Farm avond. De bijeenkomst vindt plaats bij Area 010 op de vierde verdieping in het WTC. De avond staat in het teken van de in 2006 te realiseren garnalenkwekerij in de Botlek die overtollige warmte van de industrie gaat benutten voor verwarming van groeibassins voor garnalen. Wethouder Van Sluis zal zijn visie geven op de thema's 'benutting van restwarmte' en 'innovatie in het bedrijfsleven'. (Voor meer informatie: Happy Shrimp Farm, Bas Greiner, tel. 06 - 43 05 04 25)

Wethouder Van den Anker krijgt gezondheidsnota IJsselmonde overhandigd Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) krijgt op woensdag 21 december om 11.00 uur de gezondheidsnota IJsselmonde overhandigd in kamer 118 van het stadhuis aan de Coolsingel. De nota ontvangt ze uit handen van Karl Jungheim, portefeuillehouder volksgezondheid van deelgemeente IJsselmonde. De nota gaat over het gezondheidsbeleid dat in 2006 ingaat. (Voor meer informatie: Deelgemeente IJsselmonde, afd. Beleid Volksgezondheid, Joke Dekker, tel. 010 - 479 82 94)

Burgemeester neemt boek 'Zie hoe ik me voel in Jaffa' in ontvangst Burgemeester mr. Ivo Opstelten neemt op woensdag 21 december om 13.30 uur in zijn kamer op het stadhuis het kinderboek 'Zie hoe ik me voel in Jaffa' in ontvangts. Nassima Bouchtoubi van groep 7 en Sabrine Ibn Al Abbar van groep 5 van de Arent-basisschool overhandigen het fotoboek aan de burgemeester. Verschillende kinderen hebben de foto's in het boek voorzien van een handgeschreven fotobijschrift met hun bevingen. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met de kinderen, bewoners van Jaffa en het Woningbedrijf Rotterdam. (Voor meer informatie: Communicatie Woningbedrijf Rotterdam, Ans Groenewegen, tel. 010 - 440 88 65)

Wethouder Hulman reikt Pierre Bayle-prijs voor Kunstkritiek uit Op woensdagmiddag 21 december reikt wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken en Vervoer) de Pierre Bayle-prijzen voor kunstkritiek 2005 uit. Voor deze prijzen komen personen in aanmerking die stelselmatig, op literair niveau en gedurende vele jaren, met hun kritieken gezag hebben afgedwongen. Bij de prijzen hoort een geldbedrag van 3.500 euro. De ceremonie vindt plaats in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Coolsingel en start om 17:00 uur. (Voor meer informatie: www.pierrebayle.nl of de secretaris van de jury, Gerard Drosterij, tel. 06 - 48 37 97 20)

Wethouder Van Sluis reikt prijzen uit tijdens Planpresentatie Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) reikt op woensdag 21 december tijdens de jaarlijkse Planpresentatie de Bouwkwaliteitsprijs en de Productieprijs uit. De Planpresentatie 2005 wordt vanaf 17.00 uur gehouden in het World Trade Center aan het Beursplein 37. De Planpresentatie is een jaarlijks terugkerend evenement voor bouwpartijen, waaronder projectontwikkelaars, architecten en aannemers die actief zijn in Rotterdam. Het thema van dit jaar is 'Terug naar de stad'. Met dit thema wil de gemeente de aandacht vestigen op de bestaande stad, waar de komende jaren forse investeringen worden gedaan. (Voor meer informatie: afdeling communicatie Dienst Stedebouw en Volksgezondheid, Petra Eielts, tel. 010 - 489 55 55 of 06 - 10 94 89 62)

Wethouder Van Sluis opent nieuwbouw voormalig RDM-hoofdkantoor Wethouder Van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) verricht op donderdag 22 december om 7.45 uur de officiële opening van het verbouwde pand van het voormalig RDM-hoofdkantoor. Het programma duurt tot 10.00 uur. In 2004 heeft Stadshavens Rotterdam na een grondige verbouwing een deel van het voormalige pand van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij betrokken. Daarnaast hebben kunstenaar Cor Kraat en de muziekvereniging Dockyards een plek in het gebouw. Tegelijk met de komst van Geest North Sea Line B.V. is fase twee van de verbouwing in november dit jaar afgerond. Onder de nieuwe naam 'Droogdok 17' wordt het historische pand verder ontwikkeld, onder andere als congres- en vergaderfaciliteit. Na de opening is er gelegenheid om het gebouw onder begeleiding te bezichtigen. Ook zijn er kleine exposities over het verleden en de toekomst te zien. (Voor meer informatie: Stadshavens Rotterdam, Gabrielle Muris, tel. 010 - 891 47 05)

Wethouder Bolsius bij aanplant bomen Zuiderpark
Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) woont op donderdag 22 december om 10.00 uur de aanplant van bomen in het Zuiderpark bij. Het planten van deze bomen is bijzonder, omdat het gaat om volwassen bomen. De vernieuwing van het Zuiderpark is in volle gang en het verbeteren van de kwaliteit van het groen speelt daarin een belangrijke rol. De beplanting wordt ook bijgewoond door de portefeuillehouder van o.m. Ruimtelijke Ontwikkeling Dominic Schrijer. Jelle Reumer directeur van het Natuurmuseum en Floris Brekelmans van bureau Stadsnatuur Rotterdam houden een praatje over de natuur in het Zuiderpark. De bomen worden geplant op het toekomstige Avontureneiland in het Zuiderpark. Verzamelen bij het Informatiecentrum Zuiderpark aan de Oldegaarde vlakbij de Kanovijver. (Voor meer informatie: Gemeentewerken Communicatie, Jikke Kuiper, tel. 010 - 489 79 52)

Burgemeester Opstelten en Wethouder Bolsius
werken mee met BST-ers
Burgermeester mr. Ivo Opstelten en wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) brengen op donderdag 22 december vanaf 14.00 uur een werkbezoek aan het Buurt Service Team (BST) aan de Jacob Loisstraat 24 - 30 in de Provenierswijk. Eerst krijgen de bestuurders te zien hoe de werkgelegenheidsdoelstelling door Roteb in praktijk plaatsvindt. Daarna gaan de Burgemeester en wethouder samen met de BST-ers op straat aan de slag. De werkbedrijven van Roteb functioneren, in combinatie met de bedrijfsschool, als leerwerkbedrijven voor het brede souterrain van de arbeidsmarkt. Via publiek-private samenwerking vergroot Roteb de door- en uitstroomkansen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. (Voor meer informatie: Roteb Communicatie, Stephan van Hoorn, tel. 010 - 245 83 88)

Burgemeester Opstelten en Wethouder Bolsius
huldigen BST-er van de maand en jaar
Burgemeester mr. Ivo Opstelten en wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) reiken op donderdag 22 december vanaf 15.00 uur aan de Gerard Scholtenstraat 44-46 in Noord, de prijzen uit voor respectievelijk de BST-er van de maand en BST-er van het jaar. De prijs is ingesteld door de stadsmarinier Noord en gaat naar leden van het Buurt Service Team die zich extra hebben ingezet voor het werk en de collega's. (Voor meer informatie: Aspectrum, Antoinette Stas, tel. 010 - 218 13 31)

Wethouder Janssens sluit tijdens Finisch Sportjaar 2005 af Wethouder Nico Janssens sluit op vrijdag 23 december om 20.00 uur tijdens Finish Sportjaar 2005, in het Topsportcentrum aan het Van Zandtvlietplein 20, officieel het Sportjaar af. Tijdens deze avond wordt ook bekend gemaakt wie Rotterdams sportman, sportvrouw, sportploeg, sportcoach en sporttalent van het afgelopen jaar zijn geworden. Tevens wordt de Prijs van de Rotterdamse Sportpers uitgereikt. De huldigingen gaan gepaard met hoogtepunten uit het Sportjaar 2005, vooruitblikken naar 2006, muziek en entertainment. (Voor meer informatie: Communicatie Sport en Recreatie, Lisette Eijgelsheim, tel. 010 - 417 94 48 of 06 - 53 41 67 56)

Burgemeester Opstelten en wethouder Van Sluis
houden toespraak bij Dag van de Haven
Burgemeester mr. Ivo Opstelten en wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) houden op vrijdag 30 december een toespraak tijdens de eindejaarsbijeenkomst van de Havenvereniging Rotterdam. Dit jaarlijks terugkerende evenement vindt plaats in het Luxor Theater op de Kop van Zuid te Rotterdam. Het officiële programma start om 14.30 uur. Tijdens de bijeenkomst presenteert het Havenbedrijf Rotterdam N.V. de voorlopige overslagcijfers voor het jaar 2005. Op deze bijeenkomst zal de havenwethouder voor het laatst optreden in de hoedanigheid van President-Commissaris van het Havenbedrijf Rotterdam. Vanaf 2006 voert het Havenbedrijf een zelfstandige koers. (Voor meer informatie: Stichting Wereldhavendagen, Sabine Bruijnincx, tel. 010 - 252 49 49)

Burgemeester Opstelten spreekt tijdens traditionele Nieuwjaarsreceptie Burgemeester mr. Ivo Opstelten spreekt op maandag 2 januari om 17.30 uur tijdens de traditionele Nieuwjaarsreceptie, die gehouden wordt in de Burgerzaal van het stadhuis. Het is de laatste Nieuwjaarsreceptie van dit College. Volgend jaar 7 maart wordt in Rotterdam voor een nieuwe gemeenteraad gekozen. De receptie wordt opgeluisterd met muziek van Arkadi Gankin die de bajan bespeelt en de Zuid Amerikaanse groep Latinos Paraguayos bestaande uit een gitarist en harpist. Via monitoren zijn uitzendingen met collegeleden en Jurgen Raymann en het programma Aanpakken te zien. Voor de bezoekers ligt een speciale editie van de Stadskrant met de resultaten van het huidige College klaar om mee genomen te worden. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Edmond Messchaert, tel. 010 - 417 91 19 of 06 53 24 80 21)

En verder.
luncht burgemeester mr. Ivo Opstelten op maandag 19 december van 12.00 tot 14.00 uur met het Duitse bedrijfsleven in kamer 113 van het stadhuis. De burgemeester zal de genodigden in het Duits toespreken. (Voor meer informatie: Havenbedrijf Rotterdam N.V., dhr. H van der Braak, tel. 010 - 252 11 58)

Nieuwjaarsrecepties in deelgemeenten
De burgemeester en wethouders bezoeken elk één of meer deelgemeenten, de Centrumraad en de wijkraad voor Pernis. De hier onderstaande deelgemeente wordt door de volgende bestuurder bezocht:

|Deelgemeente       |Datum    |Tijdst|Locatie       |Bestuurder |
|                   |         |ip    |              |           |
|Charlois           |Maandag  |19.00 |Now & Wow     |Lucas      |
|                   |2 januari|tot   |Maashaven     |Bolsius    |
|                   |2006     |21.30 |Zuidzijde 1   |           |
|                   |         |uur   |              |           |
|Hillegersberg/Schie|Dinsdag  |17.00 |Deelgemeente  |Nico       |
|broek              |3 januari|tot   |Melanchtonweg |Janssens   |
|                   |2006     |19.00 |100           |           |
|                   |         |uur   |              |           |
|Hoek van Holland   |Maandag  |Vanaf |Wijkgebouw De |Leonard    |
|                   |2 januari|20.00 |Hoeksteen     |Geluk      |
|                   |2006     |uur   |Mecatorweg 50 |           |
|Hoogvliet          |Donderdag|16.30 |Informatiecent|Marianne   |
|                   |12       |tot   |rum Sprong 10 |van den    |
|                   |januari  |18.30 |              |Anker      |
|                   |2006     |uur   |              |           |
|IJsselmonde        |Woensdag |Vanaf |Koetshuis,    |Burgemeeste|
|                   |4 januari|20.00 |Kasteelweg 3  |r Ivo      |
|                   |2006     |uur   |              |Opstelten  |
|Kralingen-Crooswijk|Maandag  |17.00 |Oostzeedijk   |Onbekend   |
|                   |16       |tot   |276           |           |
|                   |januari  |20.00 |              |           |
|                   |2006     |uur   |              |           |
|Noord              |Vrijdag  |19.00 |Deelgemeente  |Wim van    |
|                   |13       |tot   |Eudokiaplein  |Sluis      |
|                   |januari  |21.00 |35            |           |
|                   |2006     |uur   |              |           |
|Overschie          |Woensdag |17.00 |Burg.         |Lucas      |
|                   |4 januari|tot   |Bouwmanlaan   |Bolsius    |
|                   |2006     |19.00 |178           |           |
|                   |         |uur   |              |           |
|Prins Alexander    |Woensdag |17.00 |Alexandrium   |Nico       |
|                   |4 januari|tot   |III           |Janssens   |
|                   |2006     |20.00 |Watermanweg   |           |
|                   |         |uur   |              |           |
|Wijkraad Pernis    |Donderdag|Vanaf |Gereformeerd  |Nico       |
|                   |5 januari|20.00 |Jeugdgebouw   |Janssens   |
|                   |2006     |uur   |Burg. Van     |           |
|                   |         |      |Eschstraat 34 |           |
|Centrumraad        |Vrijdag 6|Vanaf |Odeon,        |Stefan     |
|                   |januari  |17.00 |Gouvernestraat|Hulman     |
|                   |2006     |tot   |              |           |
|                   |         |19.00 |              |           |
|                   |         |uur   |              |           |
noot voor de redactie/