Gemeente Rotterdam


---


Nr. . 223
16 december 2005

Raad van State: Waterwijk welstandsvrij

De afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de gemeenteraad van Rotterdam in het gelijk gesteld in de procedure die het deelgemeentebestuur van Prins Alexander had aangespannen over het al dan niet welstandsvrij bouwen in de 2de fase van de wijk Waterwijk (Nesselande).

De Raad van State heeft het beroep van Prins Alexander niet-ontvankelijk c.q. ongegrond verklaard. Eind september stelde de rechtbank in Rotterdam de gemeenteraad ook al in het gelijk.

Tijdens de vergadering van 30 juni 2005 had de gemeenteraad van Rotterdam twee besluiten genomen. Om te beginnen werd de 2de fase Waterwijk aangewezen als welstandsvrij gebied. Ten tweede werd het besluit vernietigd van de deelraad Prins Alexander om voor de 2de fase Waterwijk toch een beperkt aantal welstandscriteria vast te stellen.

Tegen deze twee besluiten is door het deelgemeentebestuur van Prins Alexander een tweetal rechtszaken begonnen. Nu beide rechters zich uitgesproken hebben is duidelijk dat ook in de 2de fase van de wijk Waterwijk (Nesselande) gebouwd mag worden zonder nadere welstandseisen. Waardoor het aantrekkelijker wordt voor burgers om daar een huis te laten bouwen.

noot voor de redactie/