Leefbaar Utrecht

Persbericht Leefbaar Utrecht, 16 december 2005

Aanpak stationsgebied kan beginnen, Leefbaar Utrecht krijgt loon naar werken

Na vijf jaar voorbereiding en planning heeft de Utrechtse gemeenteraad ingestemd met de contracten die de aanpak van het Utrechtse stationsgebied tot werkelijkheid maken. Leefbaar Utrecht wethouder Walther Lenting die vijf jaar de verantwoordelijkheid voor dit project heeft gedragen, kan tevreden zijn en met hem de Leefbaar Utrecht fractie.

De vernieuwing van het Utrechtse stationsgebied, waar in Utrecht al meer dan 15 jaar over is gepraat, en waarvoor al heel veel plannen in de prullenbak zijn beland, wordt opgeknapt op basis van een masterplan waarin de kaders voor de toekomstige ontwikkeling zijn vastgelegd.

Het, op initiatief van Leefbaar Utrecht gehouden referendum, waarbij de Utrechters in 2002 massaal voor visie A hebben gekozen, heeft zijn vertaling gevonden in dit masterplan waardoor er in het stationsgebied naast een nieuw station ruimte komt voor pleinen, herstel van de singel, meer woningen en een verbeterde leefbaarheid op straat niveau. Het bouwproces zal lang gaan duren en Leefbaar Utrecht zal zich ook de komende jaren ten volle inzetten om de afgesproken kaders te bewaken.

Met vriendelijke groet

Vincent Oldenborg
voorzitter gemeenteraadsfractie
Leefbaar Utrecht
tel: 0629184621