Gemeente Heerlen

Nieuwe huurovereenkomst Otterveurdt

De gemeenteraad van Heerlen heeft ingestemd met de voortzetting van de huur/ en exploitatieovereenkomst met de huidige exploitant van zwembad Otterveurdt. Dit gebeurde tijdens de raadsvergadering van dinsdag 7 december. De SP stemde tegen de onderdelen waarin de kernpunten van de huur- en de exploitatieovereenkomst zijn vastgelegd en waarin de gemeente een bijdrage levert in de exploitatie en aan het onderhoud.

De overeenkomst met zwembad Otterveurdt loopt af op 10 mei 2006. Na overleg met de huidige exploitant heeft het college besloten een nieuwe overeenkomst met hem aan te gaan, waarin ook een onderhoudsplan is opgenomen. Daarin staat dat de gemeente jaarlijks een bedrag van 605.000 euro bijdraagt aan de exploitatie. Ook stelt de gemeente een bedrag van 185.000 euro beschikbaar voor de uitvoering van het onderhoud.

Volgens de SP had een nieuwe aanbestedingsprocedure moeten worden ingezet voor de exploitatie van Otterveurdt. GroenLinks vindt het belangrijk dat met deze overeenkomst het zwemmen in Heerlen betaalbaar blijft. Ook vindt de fractie het goed dat het zwembad veel aan veiligheid doet. Volgens Leefbaar Heerlen is met deze overeenkomst een goede deal gesloten. Het CDA is blij met de huurovereenkomst en hoopt dat hiermee de exploitatie van het zwembad tot in lengte van jaren is vastgelegd. Dat is van groot belang voor het zwembad als onderdeel van de sportvoorzieningen in de stad. De Stadspartij Heerlen, de VVD, de PvdA en de ouderenpartij zijn eveneens voorstander van de voortzetting van de huur- en exploitatieovereenkomst.

Gemeente Heerlen, 16 december 2005

Voor meer informatie over dit persbericht van de gemeenteraad van Heerlen kunt u terecht bij: Afdeling Communicatie

Monique Leurs, tel. (045)5604367

m.leurs@heerlen.nl


-----------------------



---- --