Gemeente Heerlen


Onderzoek naar collectieve ziektekostenverzekering

De gemeenteraad van Heerlen heeft het college van Burgemeester en Wethouders opgedragen een onderzoek te doen naar de mogelijkheden van het afsluiten van een collectieve ziektekostenverzekering voor minima in de gemeente Heerlen. Dit gebeurde door het unaniem steunen van een motie van de SP over dit onderwerp.

De raad is van mening dat bij het afsluiten van een dergelijke collectieve voorziening, forse kortingen zijn te bedingen. Het rechtstreeks inhouden van de premie voor zowel de basis- als de aanvullende verzekering op de uitkering, kan bij uitkeringsgerechtigden voorkomen dat betalingsachterstanden ontstaan. In dit laatste geval kan dat al na drie maanden leiden tot onverzekerd zijn.

In steden waar al een collectieve ziektekostenverzekering is afgesloten, blijkt dat mensen veel minder een beroep doen op bijzondere bijstand voor medische kosten. Bovendien leidt een collectieve verzekering in veel minder gevallen tot schuldhulpverlening.

Als het zover komt dat een collectieve ziektekostenverzekering wordt afgesloten wil de raad een politiek uitspraak doen over de kosten voor de aanvullende verzekering. In dat geval kan worden besloten om (een deel) van de premie door de gemeente te laten betalen.

Gemeente Heerlen,16 december 2005
Voor meer informatie over dit persbericht van de gemeenteraad van Heerlen kunt u terecht bij: Afdeling Communicatie

Monique Leurs, tel. (045)5604367

m.leurs@heerlen.nl


-----------------------


---- --