Gemeente Rotterdam


---


Nr. 224
16 december 2005

College haalt doelstelling verhogen bouwtempo

Bouw 3000ste nieuwe woning gestart

In Bloemhof is vandaag gestart met de bouw van de 3000ste nieuwe woning van dit jaar. Daarmee is de collegedoelstelling om jaarlijks met de bouw van minimaal 3000 nieuwe woningen te beginnen voor het derde achtereenvolgende jaar gehaald. Omdat dit niet het laatste nieuwbouwproject is dat dit jaar start, komt het totaal waarschijnlijk nog iets hoger uit.

De eerste paal werd geslagen door wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) en Emile Klep (portefeuillehouder van deelgemeente Feijenoord) bij het project Dahliakwartier. Bij dit project gaat het om 85 woningen (65 middelduur en 20 duur), waarvan er al zo'n 35 zijn verkocht. Het merendeel van de kopers komt uit Bloemhof zelf. Initiatiefnemer en ontwikkelaar voor het project is woningcorporatie Vestia Rotterdam Feijenoord.

Midden- en hogere inkomens
Sinds de start van het nieuwe College is het nieuwbouwtempo opgevoerd. Er worden vooral middeldure en dure woningen gebouwd, omdat daaraan een tekort is. Door het verhogen van de bouwproductie wil het College de midden- en hogere inkomens vasthouden, of naar de stad trekken. Dat is onder meer van belang voor de Rotterdamse economie en voor een evenwichtige samenstelling van de bevolking. De gemeente Rotterdam, woningcorporaties en private partijen hebben de afgelopen jaren intensief samengewerkt om het jaarlijkse aantal van 3000 te halen. In deze collegeperiode zullen in totaal ongeveer 11.000 (middel)dure woningen worden gebouwd.

Productie
Op woensdag 21 december wordt tijdens de Planpresentatie van de gemeente Rotterdam in het WTC bekend gemaakt welke bouwpartij de hoogste productie heeft gedraaid. Ook het totale aantal van de startbouw van dit jaar wordt dan bekend gemaakt.

noot voor de redactie/