Time : 3:51:18 PM
Date : Friday, December 16, 2005
Sender Name: SETCa-BBTK

Structuurwijziging KBC: BBTK is tegelijk bezorgd en verheugd

Naar aanleiding van de vandaag aangekondigde structuurwijzigingen in KBC is BBTK zeer bezorgd voor mogelijke delocalisaties. BBTK is anderzijds verheugd over de intentie van KBC om zelfstandig te blijven.

De afgevaardigden van BBTK werden vrijdagmorgen 16 december op een speciale Ondernemingsraad geïnformeerd over de geplande structuurwijzigingen van KBC Groep.

De BBTK-afgevaardigden zijn zeer bezorgd over het feit dat deze structuur het verschuiven van werkpakketten van België naar Oost-Europa nog gemakkelijker gaat maken. Een aantal barrières die degelijke verschuivingen vandaag bemoeilijken worden met deze herstructurering afgebroken. Een verschuiving op termijn van bepaalde werkpakketten naar landen waar de kosten beduidend lager zijn, in ons geval Oost-Europa, ligt in de logica van deze herstructurering. Dit geldt vooral voor ICT en voor de verschillende back-office activiteiten.

BBTK zal dan ook alles in het werk stellen opdat deze herstructurering op termijn niet resulteert in een afbouw van de tewerkstelling in België ten gunste van landen met lagere loonkosten,

De BBTK-afgevaardigden staan achter de groei-ambities van KBC, ook op internationaal vlak. Een performant bedrijf is in het voordeel van de werknemers.

We zijn zeer verheugd over de uitgesproken intentie van KBC om op zelfstandige basis te blijven opereren. Dit engagement om de eerstkomende jaren in geen fusie- of overname-operatie te stappen is voor het personeel een hart onder de riem na de ongerustheid die er de laatste maanden is ontstaan naar aanleiding van het openlijk fusie-voorstel van Dexia en de talrijke geruchten over fusie-voorstellen door binnen- en buitenlandse financiële groepen..

De nieuwe structuur zou een gelegenheid moeten zijn om het sociale klimaat (naast de engagementen op het gebied van duurzaam ondernemen) van KBC België te introduceren in onze zusterbanken in Oost-Europa. BBTK zal daar, in samenwerking met de lokale syndicale organisatie, krachtdadig aan werken.

Contactpersonen :

BBTK :
Pia Desmet0495 64 74 24

KBC :
Jean-Paul De Zwaef0475 38 09 25
Iwein De Brauwer0475 67 35 51

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL