Ingezonden persbericht

Dik van Leeuwerden manager Wet & Regelgeving bij ADP

ROTTERDAM, 20051216 -- ROTTERDAM - Dik van Leeuwerden (47) wordt per 1 januari 2006 manager van het Kenniscentrum Wet- & Regelgeving van ADP Nederland BV. Van Leeuwerden is vooral bekend als deskundige op het gebied van loonbelasting en sociale verzekeringen.


De basis voor deze expertise legde hij tijdens zijn dienstverband bij de Belastingdienst (1976-1997) waarvoor hij ook als controlerend ambtenaar werkte. Van Leeuwerden komt van Deloitte. Hij was daar belastingadviseur en manager van een fiscaal team te Rotterdam. Velen kennen hem als spreker op congressen en seminars.
Met het aantreden van Dik van Leeuwerden krijgt het profiel van ADP als toonaangevend specialist op het gebied van salarisverwerking een extra impuls.

Versterken
"We zijn er blij mee dat Dik, één van de toppers op zijn gebied, onze gelederen komt versterken", vindt Hein Brockhoff, algemeen directeur van ADP Nederland BV. Met de komst van Dik van Leeuwerden is het Kenniscentrum, dat begin dit jaar getroffen werd door het overlijden van arbeidsvoorwaardendeskundige John DeVos, weer op volle sterkte. Men maakt zich op voor een roerige start van het nieuwe jaar waarin naar verwachting veel klanten een beroep zullen doen op de brede kennis van wet- en regelgeving.
Van Leeuwerden: "Het Kenniscentrumteam wil die stroom aan gegevens omzetten in duidelijke en betrouwbare informatie voor de klanten van ADP. Dat heeft nu meer dan ooit absolute prioriteit."


Over ADP Nederland
ADP Nederland BV is een van de grootste Nederlandse verwerkers van salarisgegevens en personeelsinformatie. Ongeveer een miljoen Nederlanders ontvangen maandelijks hun loonstrook van ADP.
ADP Nederland had in 2004 (boekjaar 2005) een omzet van 64 miljoen euro en is een dochteronderneming van het beursgenoteerde Amerikaanse concern Automatic Data Processing Inc. dat beschikt over de ook in Europa steeds prominenter gewaardeerde triple A-status.
Wereldwijd verwerkt ADP (44.000 medewerkers) de salarissen voor meer dan 32 miljoen werknemers en realiseerde daarmee een omzet van $ 8,5 miljard (boekjaar 2005).
ADP Nederland voldoet als eerste en -voorlopig- enige branchespeler aan de Sarbanes Oxley-wetgeving en heeft daarvoor van Deloitte de zogenaamde Statement on Auditing Standard number 70 (SAS70) type 2-mededeling ontvangen. Bedrijven die aan deze wetgeving moeten of willen voldoen, hebben hier direct profijt van. Zij hebben bij een audit van hun financiële processen voor de salarisverwerking voldoende aan de SAS70-verklaring van ADP.




Ingezonden persbericht