Ingezonden persbericht


PERSBERICHT (incl. 2 foto's van Theo Kock)

Syntus en RVC introduceren Syntus Plus: Trein, Bus én Taxi

Feestelijk programma in aanwezigheid van Gedeputeerde van Gelderland

Doetinchem, 16 december 2005 - OV-bedrijf Syntus introduceerde vandaag, samen met het Regionaal Vervoers Centrum (Regiotaxi Achterhoek), op station Lichtenvoorde-Groenlo 'Het nieuwe Reizen'. Syntus biedt als eerste OV-bedrijf in Nederland deur-tot-deur vervoer met drie verschillende modaliteiten (taxi, bus en trein). De Gedeputeerde van de Provincie Gelderland, mw. M. van Haaren, opende vandaag een proef met dit nieuwe OV-product in het pilotgebied Lichtenvoorde-Groenlo-Eibergen onder de naam 'Syntus Plus'. Syntus Plus biedt een aantal voordelen door de integratie van trein, bus én taxi, die het gemak en comfort van het Openbaar Vervoer voor de reizigers in de pilotregio verder verbeteren.

Voordelen voor de reiziger

Syntus Plus biedt gemak en comfort voor de reiziger. Voordelen voor de klant zijn een gegarandeerde aansluiting van taxi op bus of trein met een maximale wachttijd van 10 minuten. Ook is er één gratis telefoonnummer voor de klant: 0800-4747474. Door één telefoontje te plegen hoeft de reiziger zich geen zorgen meer te maken over vertrek- en aankomsttijden, aansluitingen, kaartjes en tarieven. Tot slot kan de klant met één kaartje, de strippenkaart, reizen in trein, bus én taxi.

Feestelijke starthandeling

De start van 'Het nieuwe Reizen' werd gevierd op vrijdag 16 december op station Lievelde, een belangrijk OV-knooppunt in het pilotgebied. Gedeputeerde Infrastructuur en Openbaar Vervoer van de provincie Gelderland, mevrouw M.H.H. van Haaren verrichtte hiervoor de feestelijke starthandeling. Onder lichtflitsen, rookontwikkeling en daverend geluid onthulde zij een splinternieuwe Syntus Plus Taxi in de kenmerkende openbaar vervoeruitstraling van Syntus met het nieuwe Syntus Plus logo.

Vervolgstappen Syntus Plus

De proef Syntus Plus krijgt in de loop van 2006 verder vorm door de introductie van een GPS-systeem in alle bussen. Hiermee wordt de communicatie tussen de voertuigen en de Centrale Verkeersleiding met betrekking tot aansluitingen verder verbeterd en wordt het mogelijk actuele reizigersinformatie met daadwerkelijke aankomst- en vertrektijden te tonen via display's op haltes, in de bus of op internet. Het pilotproject in de regio Lichtenvoorde-Groenlo-Eibergen wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en duurt maximaal één jaar.

Speciale folder

Syntus Plus, 'Het nieuwe Reizen' wordt toegelicht in een speciale folder, die de komende week huis-aan-huis in het pilotgebied Lichtenvoorde-Groenlo-Eibergen wordt bezorgd. Hierin staat onder andere informatie over de reismogelijkheden, het telefoonnummer en de tarieven. Ook zit er een handig uitdrukkaartje op creditcardformaat waarop alle relevante informatie over Syntus Plus kort en bondig staat vermeld. Deze is gemakkelijk mee te nemen zodat reizigers het telefoonnummer altijd bij zich hebben.

////////////////////////////////////

Tekst bij Foto 1:

(vlnr) Gedeputeerde van de Provincie Gelderland mw. M.H.H. (Marijke) van Haaren, Syntusdirecteur dhr. F.M. (Frank) van Setten en RVC-directeur dhr. H. (Henny) Kamphorst drukken elkaar de hand na de onthulling van de Syntus Plus Taxi op station Lichtenvoorde-Groenlo.

Tekst bij Foto 2:

(vlnr) RVC-directeur dhr. H. (Henny) Kamphorst, Syntusdirecteur dhr. F.M. (Frank) van Setten en Gedeputeerde van de Provincie Gelderland mw. M.H.H. (Marijke) van Haaren applaudiseren na de onthulling van de Syntus Plus Taxi op station Lichtenvoorde-Groenlo.

Beide foto's zijn gemaakt door Theo Kock.


---



Ingezonden persbericht