PERSBERICHT - 2005-06-29

Continental gaat Houston-Bonaire vliegen

Continental Airlines heeft bekend gemaakt een wekelijkse non-stop service te starten tussen Houstons George Bush Intercontinental Airport en het Caribische eiland Bonaire, op de Nederlandse Antillen. De eerste vlucht wordt uitgevoerd op 16 december 2005, onder voorbehoud van goedkeuring van de overheid.

De wekelijkse vlucht vertrekt op vrijdag om 23.30 uur vanuit Houston en arriveert de volgende ochtend (zaterdag) om 06.15 uur op Bonaire. De terugvlucht vertrekt op zaterdag om 08.00 uur vanaf Bonaire en komt om 10.50 uur aan in Houston. Continental gaat voor deze circa vijf uur durende vlucht gebruik maken van een Boeing 737 met 12 first class en 112 economy class stoelen. De nieuwe service sluit aan op de rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en Houston.

Bonaire is de 19de Caribische bestemming van Continental en de 68ste bestemming in Latijns Amerika en het Caribisch gebied. Continental is hiermee de enige airline met een non-stop service van de V.S. en Canada naar Bonaire, dat op circa 80 kilometer van de kust van Venezuela ligt.
We zijn erg blij met de toevoeging van Bonaire aan Continentals groeiende lijst van duikbestemmingen. Of je nu voornamelijk wilt duiken, of juist wilt genieten van een rustgevend paradijs in de Caribische zee, Bonaire is een must, aldus Pete Garcia, Staff Vice President, Latin America van Continental Airlines Bonaire is ook een uitstekende bestemming om te snorkelen, te windsurfen, te zeilen en voor ecotoerisme. Daarnaast is het eiland bekend vanwege de inspanningen voor het behoud van de onderwaterwereld, waaronder het 270 hectare grote Bonaire Marine Park, opgericht in 1979.
Continental Airlines (continental.com) is de zesde grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld met meer dan 3.000 dagelijkse vluchten naar 150 bestemmingen in de Verenigde Staten en naar 130 internationale bestemmingen meer dan welke andere luchtvaartmaatschappij ook. Via de partners van de SkyTeam Alliantie (waaronder KLM) kan naar nog eens bijna 400 bestemmingen worden gevlogen. In Europa en het Midden-Oosten vliegt Continental op 19 steden in 12 landen, waarvandaan wekelijks 203 vluchten naar Continentals hubs New York/Newark, Houston en Cleveland worden uitgevoerd, met doorverbindingen naar steden in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Vanaf Amsterdam verzorgt Continental non-stop vluchten naar New York/Newark (twee keer per dag) en Houston (10 keer per week). Bij Continental zijn 41.000 mensen werkzaam. Er worden jaarlijks circa 56 miljoen passagiers door de airline vervoerd. Continental valt regelmatig in de prijzen en wordt geprezen om zowel het product als de bedrijfscultuur. Zo werd de airline voor het tweede opeenvolgende jaar door FORTUNE magazine uitgeroepen tot Most Admired Global Airline op de lijst van Most Admired Global Companies in 2005. Daarnaast heeft Continental wederom belangrijke prijzen gewonnen tijdens de OAG Airline of the Year Awards 2005, waaronder Airline of the Year, Best Airline Based in North America en Best Executive/Business Class. Zie voor meer informatie www.continental.com .