Ingezonden persbericht


013, Melkweg, Burgerweeshuis, Groene Engel, Effenaar en Gigant presenteren in samenwerking met productiehuis ON:

Striptekenaars sluiten het jaar af met theatershow: Strips ON Stage

Dé spektakelshow met absurde, subtiele, droge, goede, flauwe en (in)correcte humor, door stokpoppen, limmericks, handpoppen én striptekenaars. In deze wervelende mengeling van poppenkast, strips, stand up theater, volstrekte lariekoek, en live striptekenen verdwijnt het onderscheid tussen poppen en personen, strips en werkelijkheid.

De hardcore poppenkast van stripheldin en televisiester Eefje Wentelteefje vormt het theater voor Strips ON Stage. Hierin zijn striptekenaars Hanco Kolk (S1ngle), Steven Degryse (Lectrr), Kees de Boer (Max Laadvermogen), Jeroen de Leijer en Frans van der Meer (Eefje Wentelteefje) allemaal te gast bij de Ferry van de Zaande spektakelspelshow. Ferry van de Zaande, autochtoon proleet uit het zuiden des lands, weet in zijn personalityshow als geen ander de vinger op de zwerende plek te leggen en te gast zijn in zijn show is dan ook over eieren lopen.

Toch zal Hanco Kolk zich presenteren als kunstenaar, Kees de Boer als ongekend talent en Lectrr als taalartiest. Gezamenlijk met Jeroen de Leijer zullen zij de diepste gedachten van het onwillige publiek lezen én tekenen, waarbij Ferry van de Zaande het geheel zal beoordelen met de criteria die alleen hij kent. Wie de winnaar van de Ferry van de Zaande Spektakelspelshow wordt staat natuurlijk bij voorbaat vast. Dat is het publiek, maar wat hebben zij gewonnen Ferry?

Tourdata Strips ON Stage:

16 december Gigant, Apeldoorn
18 december Effenaar, Eindhoven
27 december Burgerweeshuis, Deventer
28 december Melkweg, Amsterdam
29 december 013, Tilburg
30 december Groene Engel, Oss

Strips ON Stage is een productie van productiehuis Oost-Nederland (ON) en wordt mede gefinancierd door het FPPM. Productiehuis ON wordt financieel ondersteund door het Ministerie van OC&W, de provincies Overijssel en Gelderland en de gemeente Deventer. Meer informatie op www.ONinternet.nl



Ingezonden persbericht