Fractie PvdA Rotterdam
PvdA Rotterdam

----------
Nieuwsbrief - donderdag 15 december 2005

----------
Naar de website Forum Agenda Fractie Partij Foto's

UIT DE AFDELING
* Zaterdag 17 december: Verkiezingsprogramma en lijst
* Afhandelingvoorstel verkiezingsprogramma 17 december 2005

UIT DE FRACTIE
* Rotterdam veilig

IN HET NIEUWS
* 'Iedereen telt mee en moet meedoen', interview met Peter van Heemst in Metro
* 'Peggy pleit voor hulp bij opvoeden', interview met Peggy Wijntuin in de Havenloods

WEBLOG
* Matthijs logt: Aanvalsplan tegen vuile en verwaarloosde tuinen

NIEUWS UIT DE DEELGEMEENTEN
* Anja Zevenbergen lijsttrekker in Hoogvliet
* De kandidatenlijst in Overschie is vastgesteld!
* ledenvergadering onderafdeling Kralingen-Crooswijk op 20 december

OP DE AGENDA
* vr 16 dec 2005 - Presentatie boek Wouter Bos
* za 17 dec 2005 - Vaststellen verkiezingsprogramma en kanidatenlijst
* za 17 dec 2005 - Wouter Bos signeert in Donner

Zaterdag 17 december: Verkiezingsprogramma en lijst
Beste mensen,

Aanstaande zaterdag, 17 december 2005, wordt de ledenvergadering van de PvdA Rotterdam over zowel het verkiezingsprogramma als de kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006 gehouden.

De vergadering wordt gehouden in: Cafe-restaurant Engels, Stationsplein 45, 3013 AK ROTTERDAM
Het programma begint om 9.00 uur. Het einde is voorzien om 16.00 uur. Hierna volgt een borrel.

Het afdelingsbestuur nodigt alle leden uit hierbij aanwezig te zijn, mee te praten en mee te stemmen.

De agenda ziet er als volgt uit:
1. Opening
2. Verkiezing stembureau
3. Afhandelingsvoorstel verkiezingsprogramma
4. Algemene discussieronde verkiezingsprogramma
5. Di scussie over onderwerpen uit het verkiezingsprogramma en stemming over amendementen (einde gepland rond 12.00 uur)
6. Pauze
7 Toelichting kandidatenlijst (aanvang rond 13.00 uur)
Vasstelling kandidatenlijst (en stemmingen indien noodzakelijk)
9. Decharge stembureau
10. Toespraak lijsttrekker (aanvang rond 15.30 uur)
11. Sluiting

De toespraak van Peter van Heemst belooft interessant te worden. Het afdelingsbestuur roept dan ook zoveel mogelijk leden op hierbij aanwezig te zijn.

Tot slot het volgende: Wij krijgen wel eens de vraag: 'Kan ik ook tussentijds binnenkomen?'
Het antwoord is eenvoudig: Ja dat kan. Je kan ook tijdens de vergadering binnen komen en je inschrijven, om vervolgens mee te praten en mee te stemmen.

Tot zaterdag,

Maarten Bakker
Secretaris

De concept kandidatenlijst, het concept verkiezingsprogramma en de amendementen zijn te vinden op de website via deze link!

Terug naar inhoud || Reageer op dit bericht
Afhandelingvoorstel verkiezingsprogramma 17 december 2005
Maarten Bakker, secretaris

Het afdelingsbestuur stel voor op de ledenvergadering van 17 december 2005 waar het verkiezingsprogramma 2006-2010 alleen de volgende onderwerpen en de daarbij behorende amendementen te bespreken:

Inleiding
Amendementen 1 t/m 4.

Wonen
Amendementen 18 t/m 39.

Onderwijs
Amendementen 58 t/m 65.

Creatief, kunst en cultuur
Amendementen 66 t/m 80.

Meer werk, minder armoede
Amendementen 81 t/m 88.

Zorg en welzijn
Amendementen 89 t/m 92.

Overige amendementen
Het afdelingsbestuur stelt voor de overige amendementen af te doen conform het preadv ies van het bestuur.

Als een lid een amendement alsnog in behandeling wil laten nemen kan dat alleen door hier bij het behandelen van het afhandelingvoorstel om te vragen. De vergadering zal vervolgens beslissen over het al dan niet in behandeling nemen.

Door in te stemmen met het afhandelingvoorstel stemmen de leden dus in het concept verkiezingsprogramma aan te passen in overeenstemming met de bij de amendementen gegeven preadviezen van het afdelingsbestuur. Individuele stemming over de overige amendementen vindt niet plaats.

Terug naar inhoud || Reageer op dit bericht
Rotterdam veilig
Uit de fractie

Bert Cremers: "De PvdA staat voor een veilige stad. Maar geef ook alle Rotterdammers het gevoel dat ze zich er thuis mogen voelen."

De gemeenteraad besprak vandaag het tweede 5-jarenplan Veiligheid. Fractievoorzitter Bert Cremers voerde namens de PvdA het woord. Een samenvatting van zijn verhaal:

"De PvdA staat voor een veilige stad. Wij hebben de afgelopen jaren vele initiatieven genomen. Van aangiftebeleid tot aanpak belwinkels. Van de problemen in het Oude Noorden tot de problemen met Antilliaanse jongeren. Van het verdwijnen van buurtagenten tot scooteroverlast. Van de problemen van tienermeiden tot de aanpak van jeugdbendes.
Wij hebben het college gesteund in haar veiligheidsaanpak en de ruimte gegeven instrumen ten te proberen die omstreden waren."
"Voor ons blijft de veiligheid een topprioriteit, ook de komende periode, ook als wij opnieuw in de oppositie zouden zitten. Maar ook op dit punt geldt het standpunt dat wij steeds naar voren gebracht hebben: veiligheid maak je met zijn allen. Je maakt het meer mét dan tegen mensen. En veilig kan een stad alleen zijn als het ook een sociaal en een menselijk gezicht heeft. Rotterdam veilig? Zeker, maar geef dan ook alle Rotterdammers het gevoel dat ze zich er thuis mogen voelen.

Het eerste 5-jarenplan Veiligheid
Bijna 5 jaar geleden zaten we bij elkaar: wethouders, burgemeester, diensthoofden, raadsleden, politie, justitie, Dagelijks Bestuurders. In Kaatsheuvel. Waarom? Het ging slecht in de stad. De onveiligheid nam toe, de politie was meer met haar reorganisatie bezig dan met het werk op de straat. De Keileweg zorgde voor onbeheersbare overlast, het aantal straatroven nam toe, in een aantal gebieden was niet duidelijk dat de politie de baas op straat was.
Het resultaat: het eerste vijfjarenplan veiligheid.

Het nieuwe college heeft de uitvoering van het plan voortvarend ter hand genomen.
De politie werd zichtbaar, werd weer de baas op straat, bestuurders en diensten werkten beter samen, alles gericht op veiligheid. Nu wordt ook door Rotterdammers de stad veiliger gevonden. Wij complimenteren het college, en met name de burgemeester, daarmee.

De inzet op veiligheid moet voortgezet worden. De PvdA steunt dan ook het 2e Veiligheidsplan 2006-2010. De stad is nog lang niet veilig genoeg, er valt nog een lange weg te gaan. Maar wij hebben ook kanttekeningen.
Het risico bestaat dat elke kritische kanttekening die de PvdA maakt, neergezet wordt als deel van de verkiezingscampagne. Maar de kanttekeningen die ik maak zijn niet nieuw en door ons de afgelopen jaren herhaaldelijk naar voren gebracht.

Zet ook hard in op preventie
De PvdA vind niet ALLE doelstellingen ambitieus genoeg. Laat ik meteen ons eerste punt bij de kop vatten. Het college constateert dat er te weinig nazorg is geweest. Wij zijn het daar mee eens. Het college wil extra aandacht geven aan preventie. Mee eens. Al eerder heeft het college dat gezegd, in Rotterdam Zet Door en in Meedoen of Achterblijven. De uitwerking daarvan is echter teleurstellend, de aandacht is vooral blijven uitgaan naar de repressie.
Ook nu hebben wij er geen gerust gevoel over. Een voorbeeld. Het college formuleert de ambitie om het aantal verslaafden terug te brengen tot 4500, maar handhaaft haar bescheiden doelstelling van 300 extra plekken per jaar aan de onderkant van de woningmarkt. Dat is veel te laag, zoals we al jaren roepen. De behoefte in de stad aan woningen aan de onderkant (kamers, begeleid wonenprojecten) telt op tot duizenden. De realisatie van de verslaafdendoelstelling wordt er vooral een van verjagen, als de mogelijkheden tot begeleid wonen niet in voldoende mate aanwezig zijn.

Huiselijk geweld
Met veel publiciteit is deze week het Meldpunt Huiselijk Geweld geïntroduceerd. Wij zijn daar blij mee. Wethouder Van den Anker heeft de afgelopen jaren veel energie gestopt in het relativeren van de inzet van D'66 en de PvdA dat Huiselijk Geweld één van de twee grote veiligheidsproblemen in de stad is. Nu ligt er nog steeds geen omvattende aanpak, hoewel daar alle aanleiding toe is. Ik roep de wethouder op onze inzet om te komen tot een wettelijke regeling voor een meldingsplicht voor hulpverleners, zoals door ons voorgesteld in de publicatie over 'Het stille verdriet van tienermeiden', te steunen.

Antilliaanse jongeren
In november 2003 heeft de PvdA aandacht gevraagd in het 12-puntenprogramma voor een opvang voor Antilliaanse jongeren en het afremmen van de instroom daarvan.
Nu lopen de problemen rond geweld van Antilliaanse jongeren ons over de voeten en zijn de sociale problemen bij een grote groep Antillianen in de stad immens. Wethouder Geluk heeft in het kader van zijn herverkiezing veel misbaar gemaakt over de realisatie van tuchtscholen, maar heeft een motie van LR en de PvdA nodig gehad om hier überhaupt mee aan de slag te gaan. En nog geen enkele voorziening is open, dat terwijl bijvoorbeeld de stad Dordrecht al lang een foyer heeft waarin een grote groep Antilliaanse jongeren begeleid woont.
Rotterdam loopt bepaald niet voorop, integendeel.
Wij zien dit als en tweede grote veiligheidsprobleem waar onvoldoende inzet op gepleegd is.

Het op elkaar binden van een preventieve en sociale aanpak enerzijds en een repressieve aanpak anderzijds is onzes inziens de eerste voorwaarde voor een succesvolle aanpak. Net als dat nu in het Oude Noorden gebeurt. In plaats daarvan is de Lus di Trafiko-aanpak apart gehouden van de inzet van justitie en politie. Gevolg is dat de resultaten daarvan nu als los zand door onze vingers glippen. We begrijpen dat er een nieuwe Kaatsheuvel conferentie komt over dit probleem. Goedzo. Blij dat het college nu eens niet vooraf het beeld neerzet: zo doen we dat en sluit je maar bij ons aan, maar een initiatief van het vorige college overneemt om in gezamenlijkheid tot bindende afspraken te komen. De Beverwaard, Pendrecht, Zuidwijk, de Tarwewijk, ze schreeuwen erom."

Terug naar inhoud || Reageer op dit bericht
'Iedereen telt mee en moet meedoen'
Frank van Dijl, Metro

Tweede Kamerlid Peter van Heemst (53) voert de lijst van de PvdA aan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Een wethouderschap sluit hij bij voorbaat uit.

Interview met Peter van Heemst door Frank van Dijl

Hoe kwam je in de politiek terecht?
'Toen ik van de middelbare school afkwam waren er drie dingen die mij enorm boeiden: journalistiek, politiek en de advocatuur. In die beroepen kun je ten strijde trekken tegen onrecht en onrechtvaardigheid, kennelijk een drijfveer die ik in mijn opvoeding heb meegekregen. Ik kom niet uit een PvdA-gezin, we waren gereformeerd. Mijn hele opvoeding is daardoor gekenmerkt: je hoort je te keren tegen onrecht. Uiteindelijk heeft de politiek het gewonnen. Ik raa kte gefascineerd door de eerste PvdA-premier die ik bewust heb meegemaakt: Joop den Uyl. Er was een enorm enthousiasme, een groot positief gevoel: er staan mooie dingen te gebeuren. Ik heb lang geaarzeld: word ik lid van de PvdA of van een kleine linkse partij? Het werd de PvdA, omdat ik vond dat je in de politiek zit om resultaat te boeken en niet alleen om een mooi verhaal te vertellen. Ik vind dat de PvdA dan ook als het even kan mee moet besturen. Met wethouders of ministers kun je gewone mensen bereiken; als je in de oppositie zit is dat veel moeilijker. Ik heb mezelf wel eens gekscherend afgeschilderd als doe-socialist: iemand die praktische resultaten wil bereiken.'

Dus je ambieert na de verkiezingen ook een wethouderschap.
'Nee, ik niet. Ik heb altijd gezegd: ik voer een campagne die in alle opzichten niet moet lijken op de PvdA-campagne van 2002. Ik sluit geen partijen uit, dat vind ik echt ouderwetse politiek, ik doe niet mee aan allerlei interessante speculaties over coalitievorming: dat is een verkeerde houding. Ik ben aanvoerder van een kandidatenlijst van volksvertegenwoordigers, er staan geen wethouderskandidaten op. Het is een prachtige lijst geworden met puur Rotterdamse mannetjesputters. Ik ben als lijsttrekker niet beschikbaar om wethouder te worden. Ik zou het raar vinden als je eerst in de verkiezingsstrijd voorop staat, als volksvertegenwoordiger wordt gekozen in de gemeenteraad en dan na drie of vier weken tegen de kiezers zegt: 'Nou, bedankt voor de steun, maar ik stap weer uit de gemeenteraad om wethouder te worden.' Er staan misschien een paar mensen op de lijst die niet alleen goede volksvertegenwoordigers maar ook goede wethouders zouden kunnen zijn, en je mag rondkijken naar interessante, stevige kandidaten buiten de gemeenteraad. Daar maak ik me geen zorgen over.'

Wat zijn jouw belangrijkste thema's?
'Ik vind het heel belangrijk dat in Rotterdam iedereen meetelt en meedoet. Dat betekent dat je de drempels wegneemt die dat meedoen lastig maken. Daarom moeten we armoede beter bestrijden. Daarom moeten mensen sneller kunnen inburgeren. En daarom krijgen jongeren geen uitkering maar een baan of een opleiding. Maar we moeten in Rotterdam vooral investeren in onze jeugd en jongeren. Zij moeten zo worden opgevoed en zulke mooie kansen krijgen dat Rotterdam over pakweg twintig jaar een betere stad is dan nu.'

En veiligheid?
'Er is niemand die zegt: we moeten terug naar een onveilige stad. Veiligheid is gesneden koek voor de politiek, we gaan door met het veiliger maken van Rotterdam. Wat mij wel opvalt is dat veel problemen worden verplaatst in plaats van opgelost. Nu de Keileweg is gesloten, duikt op veel plekken de straatprostitutie weer op. Wat ik zou willen bereiken, is dat de komende jaren het Rotterdamgevoel weer groeit en bloeit. Dat we Rotterdam niet meer, zoals de afgelopen vier jaar gebeurd is, afschilderen als de stad die alle verkeerde lijstjes aanvoert: de armste stad van Nederland, de stad met de meeste werklozen, de stad met de meeste criminaliteit. Ik wil dat we de goede lijsten gaan aanvoeren. Dat we over vier jaar kunnen zeggen dat Rotterdam de stad is waar alle jongeren die een stageplaats willen, die ook vinden, waar elke migrant die hier al lang woont en die Nederlands wil leren de kans krijgt, waar jongeren veilig kunnen uitgaan.'

In de jongste peilingen gaat Leefbaar Rotterdam aan kop. PvdA is tweede. Heeft het wel zin om je zo druk te maken, want Leefbaar Rotterdam heeft al gezegd niet met de PvdA de stad te willen besturen?
'Hahahaha. Ja. Dat heeft heel veel zin. Het worden spannende verkiezingen en het wordt ook helemaal niet makkelijk. Dat zeg ik al maanden tegen iedereen, binnen en buiten de PvdA. Reken jezelf niet rijk, we hebben nog een hele lange weg te gaan. Die peilingen bewijzen dat ik het bij het rechte eind had.'

Het gedwongen aftreden van wethouder Pastors heeft Leefbaar Rotterdam in die peilingen geen windeieren gelegd.
'Nee. Ik kijk daar eerlijk gezegd ook niet verbaasd van op. Hij heeft geprofiteerd van alle media-aandacht en die in de peilingen verzeilverd. Toen het goed ging met de PvdA, een week of vijf, zes geleden, en we wat voor stonden op Leefbaar, heb ik al gezegd: 'Dat zegt me niks, die polss zijn bijzaak. De hoofdzaak is wat er op 7 maart gebeurt.' Dat vond ik toen, dat vind ik nu nog steeds.'

Even leek het erop dat je Marco Pastors in zijn gewraakte uitspraken bijviel, aanleiding voor Leefbaar Rotterdam om te vragen of hij eigenlijk wel weg moest als wethouder.
'Dat is een incident geweest waar ik een dikke streep onder heb gezet. Dat heb ik gewoon niet goed aangepakt.'

Maar stel PvdA wordt de tweede partij: Leefbaar Rotterdam sluit jullie bij voorbaat uit, ze willen de huidige coalitie voortzetten?
'Nou, ik ben eigenlijk niet zo bezig met wie met wie gaat. Ik voer geen campagne tegen die of die partij, ik voer campagne voor Rotterdam, voor de Rotterdammers.'

Verschenen in Metro van dinsdag 13 december 2005

Terug naar inhoud || Reageer op dit bericht
Peggy pleit voor hulp bij opvoeden
Havenloods

'We laten jonge ouders toch niet zomaar aanmodderen?'

Rotterdam - Een plaats in de Rotterdamse gemeenteraad kan Peggy Wijntuin eigenlijk niet meer ontgaan als nummer twee op de kieslijst van de PvdA. Een verrassende plek, want voor veel Rotterdammers is ze nog een onbekende. "Voor mij was die tweede plaats ook een verrassing, laten we daar duidelijk in zijn", vertelt Peggy. "Maar mijn leertraject om in de politiek te gaan is al in 1999 begonnen. En nu doe ik de nodige ervaring op als deelgemeenteraadslid in Charlois. Met de keus voor mij laat de PvdA zien dat ze midden in de samenleving staat, dat ze oog heeft voor wat er speelt in de stad. Daar is durf voor nodig, want je weet niet wat het 'nieuwe bloed' gaat brengen. Dat is ook voor mij een uitdaging."

De 47-jarige Rotterdamse hoopt de komende 4 jaar vooral te bereiken dat de bewoners van Rotterdam zich meer gaan inzetten voor hun stad(....).

Interview met Peggy Wijntuin door Annemieke Anneveldt verschenen in de Havenloods van 14 december 2005.
|| Download het volledige interview op de website

Matthijs logt: Aanvalsplan tegen vuile en verwaarloosde tuinen
Matthijs van Muijen

Vanmiddag steunde de gemeenteraad unaniem een motie die ik samen met Theun Woudenberg en Dries Mosch had ingediend om de overlast van vuile en verwaarloosde tuinen aan te pakken. Probleem is dat sommige binnentuinen in het geheel door gebouwen en woningen afgesloten zijn, zodat de politie of Roteb er niet bijkunnen. In Feijenoord zagen we dat in de wijk Hillesluis, waar de vuilniszakken zich opstapelden en bouwafval en onkruid de tuinen onbruikbaar maken.
In de commissie Wijken en Buitenruimte van woensdag was een presentatie van John Den Broeder, interventieteam Feijenoord en Matty Woudenberg, dagelijks bestuurder van Feijenoord. Ze maakten duidelijk dat het huidige juridisch instrumentarium onvoldoende is. De Algemeen Plaatselijke Vero rdening moet aangepast worden, zodat politie of gemeentelijke diensten makkelijker kunnen ingrijpen.
Natuurlijk moeten eerst de eigenaren, soms particulieren of corporaties het voortouw nemen. Corporaties zullen veel actiever binnentuinen moeten beheren of huurders aanspreken op ernstige vervuiling en verwaarlozing.
De motie die aangenomen werd vraagt aan het college om binnen drie maanden met een aanvalsplan komt om binnentuinen aan te pakken.
Ik had een tevreden gevoel. Snelle actie. Op woensdag komt de deelgemeente met een probleem en op donderdag zetten we het college aan het werk de knelpunten op te lossen. Zo hoort het: snelle actie!

Terug naar inhoud || Reageer op dit bericht
Anja Zevenbergen lijsttrekker in Hoogvliet
Nieuws uit Hoogvliet

Vanavond, woensdagavond 14 december is de kandidatenlijst voor Hoogvliet vastgesteld.
Unaniem is Anja Zevenbergen verkozen tot lijsttrekker. Zij heeft de afgelopen periode deze functie ook naar tevredenheid vervuld.
Hoogvliet kan zich op gaan maken voor de verkiezingen, ook de rest van de kandidaten op de PvdA lijst, zijn op hun beoogde plek erkend.
Er is nog veel werk te verzetten naar de verkiezingen toe, maar de eerste stappen zijn gezet. Het verkiezingsprogramma wordt afgerond en vanuit daar gaat Hoogvliet de campagne in.
Voor de campagne kan Hoogvliet nog mensen gebruiken die willen helpen en ondersteunen.
Contact kan opgenomen worden door te mailen naar: m.gelder19@chello.nl

Terug naar inhoud || Reageer op dit bericht
De kandidatenlijst in Overschie is vastgesteld!
Nieuws uit Overschie

Tijdens de leden vergadering van woensdag 14 december jl. heeft het bestuur van de PvdA Overschie de kandidatenlijst voor de deelgemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006 gepresenteerd en deze is enthousiast door de leden vastgesteld.

De termijn van de kandidaatstelling werd aanvankelijk verlengd tot 1 november 2005.
In die tijd hebben zich voldoende kandidaten gemeld om met een goede en gevarieerde lijst voor de dag te kunnen komen. De lijst laat een goede mix zien van jong en oud, man en vrouw, nieuwe en wat oudere bewoners van Overschie met deskundigheid en ervaring op verschillende terreinen.

De lijst is als volgt samengesteld:
* Jan Markerink (31 jaar)
* Sabriye Ort (22 jaar)
* Cor Sweeris (61 jaar)
* Cebeli Gönül (31 jaar)
* Anne Snoeck Henkemans (43 jaar)
* Arno van Buuren (58 jaar)
* Rik Koolma (45 jaar)
* Dick van Dongen jr. (26 jaar)
* Yunus Dumlupinar (37 jaar)
* Dick van Dongen sr. (56 jaar)

Terug naar inhoud || Reageer op dit bericht
ledenvergadering onderafdeling Kralingen-Crooswijk
Nieuws uit Kralingen-Crooswijk

Op dinsdag 20 december 2005 vindt een ledenvergadering van de onderdeling Kralingen-Crooswijk plaats om 20.00 uur in gebouw Pro Rege, Oudedijk 113. Stemrecht hebben alleen de leden die woonachtig zijn in de deelgemeente en op de dag voor de vergadering op de ledenlijst staan. Bij de ingang wordt dit gecontroleerd.

De agenda ziet er als volgt uit:
1. Opening
2. Mededelingen
3. Bespreking en vaststelling van het verkiezingsprogramma
PAUZE
4. Vaststelling van de kandidatenlijst voor de verkiezingen van de deelraad in maart 2006
5. Informatie over de verkiezingscampagne
6. Rondvraag
7 Sluiting

Verkiezingsprogramma en kandidatenlijst zijn toegestuurd aan de leden. Leden die onverhoopt deze stuk ken niet ontvangen hebben, kunnen contact opnemen met de secretaris van de onderafdeling, mevr. Canter Cremers, telefoon 452.74.74

Terug naar inhoud || Reageer op dit bericht
Op de agenda
vrijdag 16 december 2005 - Presentatie boek Wouter Bos
Vandaag komt het boek van Wouter Bos 'Dit land kan zoveel beter' uit. In het eerste deel blikt hij terug op zijn studietijd, zijn carrière in het bedrijfsleven en overstap naar de politiek en de verkiezingen in 2002 en 2003. In het tweede deel ontvouwt hij zijn visie op wat er de komende jaren in Nederland moet gebeuren.
De presentatie vindt plaats in Amsterdam, in het muziekgebouw aan het IJ.
zaterdag 17 december 2005 - 08.30 - 16.00 Vaststellen verkiezingsprogramma en kanidatenlijst
De ledenvergadering van de PvdA Rotterdam stelt het verkiezingsprogramma 2006-2010 vast en stelt de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart 2006 vast.

De concept kandidatenlijst is via deze link te vinden.

Het concept verkiezingsprogramma is via deze link te vinden.

De amendementen op het verkiezingsprogramma zijn hier te vinden.

Locatie: Engels, Stationsplein 1
Contactpersoon: PvdA Rotterdam
zaterdag 17 december 2005 - 14.30-15.00 Wouter Bos signeert in Donner
Op zaterdag 17 december in Boekhandel Donner te Rotterdam signeert Wouter Bos zijn nieuwe boek 'Dit land kan zoveel beter' . Je bent van harte uitgenodigd om jouw exemplaar van 'Dit land kan zoveel beter' persoonlijk door Wouter Bos te laten signeren. Wouters boek 'Dit land kan zoveel beter' verschijnt vrijdag 16 december.

Over 'Dit land kan zoveel beter'
Hoe breng je hoop en houvast terug in een samenleving waar mensen zo somber en onzeker zijn geworden? Dat is volgens Wouter Bos de centrale opgave in de Nederlandse politiek de komende jaren. Het is ook de vraag waar hij in Dit land kan zoveel beter antwoord op geeft. In deel 1, 'Mijn verhaal ', kijkt hij terug op zijn studietijd, zijn carrière in het bedrijfsleven, zijn overstap naar de politiek, de verloren verkiezingen van 2002 en de gewonnen verkiezingen van 2003. In deel 2, 'Een toekomst voor Nederland', ontvouwt hij zijn visie op wat er de komende jaren in Nederland moet gebeuren. Hij bekritiseert de ideologie van de eigen verantwoordelijkheid omdat deze mensen het gevoel geeft er alleen voor te staan in een wereld vol onzekerheden. In een met voorbeelden, ervaringen en concrete initiatieven doorspekt betoog voert Bos een indrukwekkend pleidooi voor een Nederland met meer samenhang, meer zelfvertrouwen en meer trots.
Locatie: Boekhandel Donner, Lijnbaan 150, op de afdeling geschiedenis (niv.2)
Contactpersoon: Donner
zaterdag 07 januari 2006 - 11.00 - 15.00 uur Rode Zaterdag en nieuwjaarsreceptie
Iedere eerste zaterdag van de maand kleurt de PvdA de stad rood. De PvdA is op verschillende plekken in de stad te vinden, met ballonnen en flyers, om met Rotterdammers in gesprek te gaan.
Wil jij ook mee doen? Dat kan. Neem contact op met Marja Bijl of kom gewoon langs.
Locatie: Centrummarkt, markt Delfshaven, markt Feijenoord (12.00-14.00 uur), e.a.
Contactpersoon: Marja Bijl
Nieuwjaarsreceptie 15.00 - 17.30 uur, Lantaren/Venster: binnenkort meer informatie
Deze nieuwsbrief verschijnt wekelijks. Bijdragen voor de nieuwsbrief kunnen worden gestuurd naar: pvda@stadhuis.rotterdam.nl o.v.v. 'Nieuwsbrief". Ook uw op- of aanmerkingen kunt u daar kwijt.

De bijdragen in deze nieuwsbrief vertegenwoordigen niet automatisch het standpunt van de PvdA Rotterdam.