Digitale Gemeente Houten

Ledenvergadering Houtens Belang kiest Peter Musters tot lijsttrekker

vrijdag 16 december 2005 - Bron: Houtens Belang

De leden van Houtens Belang hebben unaniem Peter Musters tot lijsttrekker gekozen van de komende gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart 2006. In de moderne politiek is het niet meer zo dat automatisch de zittende wethouder tot lijsttrekker wordt benoemd. Eigenlijk is het in het huidige politieke klimaat (ten gevolge van het vier jaar geleden ingevoerde dualisme) zelfs ongewenst. Dat heeft te maken met de verschillende taken die er zijn; fractie en raad ten opzichte van wethouders en college.
Uiteraard is Reni Lubberdink wel als 2e op de lijst gekozen. Reni Lubberdink is jaren hét gezicht (en lijsttrekker) van Houtens Belang geweest en ook al sinds jaren wethouder. Houtens Belang heeft zich met gemak aan de veranderde tijden en omstandigheden aangepast en heeft met Peter Musters een stevige lijsttrekker die zijn sporen als fractievoorzitter al ruimschoots heeft verdiend. De top van de kandidatenlijst wordt verder gecompleteerd met de huidige raads- en commissieleden die met hun ruime ervaring goed in staat zullen zijn de belangen van de Houtense inwoners adequaat en krachtdadig te behartigen.
Nieuw (op een 5e plek) is Erik-Jan de Moulin. Hij is overgestapt van D66 waar hij een paar jaar geleden afscheid van heeft genomen. Ook Erik-Jan de Moulin kan bogen op 8 jaar raadswerkervaring. De overstap naar Houtens Belang was voor hem niet moeilijk; een onafhankelijke groepering die opkomt voor de belangen van de mensen in Houten. In de top 15 zijn de jongeren goed vertegenwoordigd met Steven van Heerde en Nick Mittelmeijer. Dat Houtens Belang ook de partij voor jongeren is wordt hiermee nog maar eens benadrukt.

Onderstaand treft u de eerste 15 personen aan van de vastgestelde kandidatenlijst van Houtens Belang:


1. Peter Musters

2. Reni Lubberdink

3. Adri van Os

4. Dick van Oostenbruggen

5. Erik-Jan de Moulin

6. Miranda de Beer

7. Dineke van den Eshof

8. Jan Vlaanderen

9. Dorine van Os

10. René Sterkenburg

11. Riet Cornelissen

12. Charlotte Nodelijk

13. Steven van Heerde

14. Nick Mittelmeijer

15. Helma van den Eijnde

Lijstduwer is de alom bekende Jantiene Nodelijk. Jarenlang heeft zij in de gemeenteraad van Houten gezeten en is binnen Houtens Belang nog steeds zeer actief en betrokken.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).