Ingezonden persbericht

Start Nationaal Jongenskoor. Aftrap op 21 december a.s. 12.30

NEDERLAND KRIJGT NATIONAAL JONGENSKOOR

Meisjes Nationaal Jeugdkoor roepen jongens op met lunchconcert in Amsterdamse Concertgebouw (21 december a.s. 12.30, Kleine Zaal)

Utrecht, 16 december 2005 - Nederland krijgt per 1 januari 2006 een Nationaal Jongenskoor. Naast het Nationaal Kinderkoor en het Nationaal Jeugdkoor is dit het derde koor dat onder de vlag van Vocaal Talent Nederland (VTN) op grote podia te zien zal zijn. VTN nodigt getalenteerde jongens uit heel Nederland uit om auditie te doen. Om deze oproep luister bij te zetten geeft het Nationaal Jeugdkoor een speciaal 'Christmas Carols - lunchconcert' op 21 december om 12.30 in het Amsterdamse Concertgebouw.

De doelstelling van Vocaal Talent Nederland is om jong vocaal talent op te sporen en tot bloei te brengen. De start van het Nationaal Jongenskoor betekent een uitbreiding van deze activiteiten. Het koor biedt tevens een nieuw 'thuis' aan de leden van het Omroepjongenskoor dat door bezuinigingen ophoudt te bestaan.

Zingen & Opgroeien

Volgens artistiek leider en dirigent Wilma ten Wolde is zingen belangrijk voor de vorming van kinderen: 'Ik ben allereerst heel blij met de start van het Nationaal Jongenskoor. We bieden een plek aan alle getalenteerde kinderen en jongeren van Nederland. Professionaliteit staat hoog bij ons in het vaandel. Maar zingen doet ook veel met het opgroeien van kinderen. In onze maatschappij vind ik dat heel belangrijk. Teamwork, flexibiliteit en verantwoordelijkheid, dat is wat zingen ook geeft aan de koorleden, meisjes, jongens en jongeren'.

Beroepsorkesten

VTN is een 'springplank' voor getalenteerde kinderen en jongeren. Er zijn regelmatig audities. De organisatie biedt een professionele praktijkopleiding en heeft veel aandacht voor de individuele en muzikale ontwikkeling van leden. Beroepsorkesten doen daarom regelmatig een beroep op het Nationaal Kinderkoor en Nationaal Jeugdkoor. Door concerten en gastdocentschappen van Wilma ten Wolde heeft VTN ook internationaal een reputatie opgebouwd, onder meer in Scandinavië, Groot-Brittannië, Spanje en Japan. Daarnaast kreeg zij bekendheid door muzikale bijdragen aan feestelijke plechtigheden van het Koninklijk Huis.

Voor meer informatie of aanmeldingen voor het lunchconcert:

Folkert Oosting

06-24891171

Of bezoek www.vocaaltalent.nl, waar jongens zich ook voor een auditie kunnen aanmelden