Politie Midden- en West Brabant

Brand verwoest woning in Tilburg

TILBURG, 16 december 2005

Brand verwoest woning in Tilburg

TILBURG: Vrijdagavond 16 december ontstond er rond 20.10 uur brand in een woning aan de Goirkestraat. Het betrof perceelnummer 169, een groot monumentaal woonhuis, bestaande uit drie bewoonde verdiepingen met diverse huurders. Gewaarschuwde politieagenten waren binnen drie minuten ter plaatse en zijn de bewuste woning nog binnen gegaan. Er werd namelijk verondersteld dat er nog bewoners binnen waren. Dat bleek niet het geval te zijn; er zijn dan ook geen gewonden gevallen.

Er ontstond een steeds sterkere rookontwikkeling, wat voor de brandweer reden was om op te schalen naar een zogenaamde middelbrand en korte tijd later sloegen de vlammen naar buiten. Om 21.02 uur gaf de brandweercommandant het sein brand meester, waarna begonnen werd met het nablussen.

De politie zette tijdens de bluswerkzaamheden de omgeving en ving twee bewoners op. Zij bij familie onder gebracht, omdat de woning geheel verloren ging. De politie probeert de andere bewoners te bereiken, om hun in kennis te stellen over de gebeurtenissen. Over de toedracht van de brand is op dit moment nog niets bekend. De technische recherche van de politie gaat een onderzoek instellen, maar of de daadwerkelijke oorzaak nog te achterhalen, valt op dit moment te betwijfelen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer