Gemeente Roermond

Gratis Milieupas inwoners Roermond

Inwoners van de gemeente Roermond kunnen vanaf 1 januari 2006 drie keer gratis gebruik maken van het Milieupark. Vóór 31 december ontvangen alle inwoners van de gemeente Roermond hiervoor een speciale milieupas. Op deze wijze probeert Roermond het illegaal gebruik van het Milieupark door niet-bewoners van Roermond tegen te gaan.

Iedere milieupas is door middel van een barcode gekoppeld aan een huisadres. Aan de hand van deze barcode kan worden bepaald of moet worden betaald voor het bezoek. Vanaf 1 januari 2006 mogen alle huishoudens driemaal gratis het milieupark bezoeken om afval te brengen (m.u.v. ongesorteerd afval). Wanneer het milieupark vaker dan driemaal wordt bezocht zal aan de hand van de meegebrachte spullen het tarief worden bepaald.

Wethouder IJff (PvdA) hierover: "De gemeente Roermond betaalt het merendeel van de kosten van het Milieupark. Het is daarom des te prettiger dat wij onze burgers deze faciliteit kunnen aanbieden. Tevens hoop ik dat hiermee het illegaal dumpen van afval wordt tegen gegaan."

Vanaf 1 januari worden op het Milieupark geen voertuigen meer toe gelaten met een hoger gewicht dan 3500 kg. Daarnaast zijn ook tractoren niet meer welkom. Publicatiedatum: 16.12.2005 Bijgewerkt: 16.12.2005