Connectux lanceert Zarafa als oplossing voor Outlook sharing

DELFT, 20051216 -- Connectux, de netwerk software ontwikkelaar uit Delft, lanceert na een succesvolle introductie van het merk Zarafa op de LinuxWorld 2005, nu Zarafa 4.1 voor de markt. Gebruikers kunnen in het vertrouwde Outlook, mail en agenda delen met collega's. Met Zarafa speelt Connectux in op de opmars van Linux. Wereldwijd is het Nederlandse Connectux de enige die erin is geslaagd een stabiele en veilige webbased email applicatie te maken die zowel met Linux als Windows overweg kan.


Zarafa is het Arabische woord voor giraffe. Met Zarafa laat Connectux zien dat het haar nek uitsteekt met een uniek product: Outlook mail en agenda deling op basis van een Open Source Linux server. Zarafa is een workgroupoplossing, die mailserver, webtoegang en Outlook deling combineert. Kortom, het delen van e-mail en agenda is mogelijk via Outlook én een webbased interface. De gebruiker werkt met het vertrouwde Microsoft Outlook op de desktop en daarnaast is via de Zarafa webaccess de mail account beschikbaar via elke willekeurige pc of PDA/handheld met internet verbinding.

Features Zarafa 4.1
* Outlook gegevens delen: agenda, mail, contactpersonen en taken
* Eenvoudig andermans agenda bekijken in eigen webomgeving
* Tijdelijk andermans boxen openen voor snelle blik, ook in webaccess
* Remote toegang vanuit Outlook
* Vrij en bezette tijden afspraken (Free/Busy times)

Zarafa is in 3 verschillende versies beschikbaar. De OpenLin versie is geschikt voor een optimale integratie in een bestaande Linux server. De versies EasyLin en EasyWin zijn gemakkelijk te installeren op een Windows respectievelijk Linux omgeving. De prijs van Zarafa is misschien wel de grootste verassing. Zarafa kost 300,- voor 5 werkstations. Dat is minder dan de helft van de aanschafwaarde van andere oplossingen als MS Exchange server en Novell Groupwise. Bovendien is Zarafa uiterst onderhoudsvriendelijk door gebruik van een SQL database en een Linux platform.

Over Connectux
Connectux ontwikkelt sinds 1999 software vanuit de visie Simplifying Networks. De missie van Connectux is om de ingewikkelde netwerken en complexe zaken helder en beheerbaar zonder overbodige rompslomp te presenteren. Twee software oplossingen staan centraal: Netserver 2005 en Zarafa. Netserver 2005 is de totaaloplossing voor het MKB. Vestigingen van het Rode Kruis en het UWV werken al jaren naar tevredenheid met de software van Connectux.

Website
www.connectux.com