Museum Beelden aan Zee


PERSBERICHT

Ian Pieters, Installaties

museum Beelden aan Zee 17.12.2005 t/m 05.03.2006

In een periode van vijftig jaar maakte beeldend kunstenaar Ian J, Pieters (Rotterdam 1925) een groot aantal beelden en installaties. Pieters vervaardigde in het begin van zijn loopbaan voornamelijk bronzen beelden, maar stapte in de jaren tachtig over op het maken van installaties met andere materialen.

Pieters ontpopt zich dan tot een meester in de lichtvoetige benadering van zwaarwichtige thema's, uitgevoerd in alledaagse, onartistieke materialen. Thema's als macht en het verstrijken van de tijd verbeeldt hij in installaties, die soms aan altaarstukken doen denken. Hij maakt hiervoor veelvuldig gebruik van sokkels, lijstjes en hekjes.

Pieters schept geen afstand tot de kijker, zoals dat bij echte altaren wel het geval is, maar nodigt hem uit mee te gaan in een stroom van asso- ciaties en symbolen, zoals vlinders, zware heilige stoelen met laaghan- gende wolkenvormen, ontluikende bloemen en crucifixen van gehal- veerde wasknijpers.

Pieters' beeldtaal is helder, de inhoud sympathiek; menselijke thema's benadert hij lichtvoetig, intelligent en met een milde ironische ondertoon.

///////////////////////////////////////////// EP /////////////////////////////////////////////////////////

De pers wordt uitgenodigd om de tentoonstelling te bezichtigen op vrijdag 16 december vnan 11.00 ­ 17.00 uur. Voorts wordt de pers uitgenodigd voor de opening eveneens op vrijdag 16 december 2005 om 17.30 uur.

Voor inlichtingen: Rob Verhagen, adjunct directeur / PR Tel : 070 ­ 3585857 fax: 070 ­ 3584050 e-mail: verhagen@beeldenaanzee.nl